NIKON Z fc

Nikon onthult de nieuwste systeemcamera die het bedrijf uitbrengt: de unieke, stijlvolle en indrukwekkende Nikon Z fc. De authentiek klassieke camera, die een schitterend retro-ontwerp combineert met geavanceerde innovatie, is gemaakt voor perfectie en is zowel een artistiek hulpmiddel als een verlengstuk van je persoonlijke expressie. De Nikon Z fc vormt een aanvulling op elke outfit of elke omgeving en ziet er hangend aan je schouder net zo fraai uit als uitgestald in de etalage. Dankzij de geavanceerde functies die stijl en sterke prestaties combineren, maak je gegarandeerd indruk met je foto’s doordat alledaagse momenten worden omgezet in prachtige beelden.

Dit is de ideale camera voor mensen met oog voor ontwerp die hun fotografie naar een hoger niveau willen tillen. De Nikon Z fc put uit het erfgoed en de ongeëvenaarde innovatiegeschiedenis van Nikon en heeft zich laten inspireren door de legendarische Nikon FM2, de opvallende filmcamera die in 1982 werd uitgebracht. Voor de luxueuze retrostijl is de camerabody van de Nikon Z fc’s bekleed met een hoogwaardig materiaal met de uitstraling van leer, waarbij een glanzende zwarte coating voor een topklasse afwerking zorgt. De eenvoudige, maar toch zeer geavanceerde instelschijven zorgen ervoor dat je voelt dat je de volledige controle hebt over je opnamen, terwijl je leuke instellingen gebruikt. Elke instelschijf is prachtig vervaardigd met uitgesneden aluminium, zodat het plezier van opnamen maken al bij de bediening begint.

De compacte en lichte Nikon Z fc is ontworpen om hem altijd bij de hand te hebben, want zijn formaat is ideaal om hem om je schouder te hangen of in een tas te stoppen. De camera combineert complex vakmanschap met geavanceerde technologie en is ontworpen voor straatfotografie, modefotografie en nog veel meer.

Of je nu bij een optreden of in een museum bent, de camera tilt je fotografie naar een hoger niveau dankzij zijn uitzonderlijke vermogen om bij weinig licht of in het donker foto’s van hoge kwaliteit te maken. Maar hij is ook het perfecte hulpmiddel om selfies te maken, met een kantelbare monitor die naar de voorzijde kan worden gedraaid, zodat de camera automatisch overschakelt naar de zelfportretstand. Of het nu je eerste camera is of een camera die je aan je bestaande Nikon-verzameling wilt toevoegen, de Nikon Z fc is perfect voor elke fototas.

Als je portretten van andere mensen of dieren wilt maken, is de intelligente oogherkenning AF van de Nikon Z fc de functie die je nodig hebt: de ogen van onderwerpen worden zowel bij foto’s als bij video’s automatisch voor je vastgelegd, zelfs als het onderwerp beweegt.

Verder heb je de mogelijkheid om je creativiteit tot uiting te brengen. De camera beschikt over 20 creatieve Picture Control-opties die beelden een unieke expressie verlenen. Door thema’s te selecteren met verschillende parameters, zoals tint, toon en verzadiging, kun je allerlei verschillende stemmingen uitdrukken en effecten aan je smaak aanpassen. Naast de camera zelf brengt Nikon twee nieuwe kitobjectieven uit die passen bij de geërfde stijl: de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition en de NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE.