Nuki: het slimme deurslot ook voor actieve senioren

Veel mensen willen graag zolang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Senioren die slecht ter been zijn maken daarom soms gebruik van een sleutelkluisje bij de voordeur. Zo’n kluisje met daarin de huissleutel geeft mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers toegang tot het huis. Kluisjes zonder veiligheidskeurmerk zijn echter inbraakgevoelig. Het Nuki Smart Lock kan hier een oplossing bieden. Met het slimme slot van Nuki zie je aan de buitenkant niks, dus geen gedoe meer met sleutels, sleutelkluisjes of sleutelcodes.

Het Nuki Smart Lock is een slim slot dat ontwikkeld werd in Oostenrijk. . Het systeem is gemakkelijk binnen enkele minuten te installeren aan de binnenkant van de deur, op het bestaande deurslot. Nadat het Nuki slot aan de binnenkant van de deur is geïnstalleerd, wordt een fysieke sleutel overbodig. Wanneer de gebruiker thuiskomt, kan de deur automatisch geopend worden via Bluetooth dankzij de Auto Unlock-functie in de Nuki App. De Lock ‘n’ Go-functie wordt geactiveerd door één druk op de knop, en vergrendelt de deur zodra de gebruiker zijn huis of appartement verlaat.

Ook voor ouderen zonder smartphone kan de Nuki Smart Lock een oplossing zijn. CEO Martin Pansy : “Nuki is een handig hulpmiddel voor ouderen. Als ze geen smartphone gebruiken, bieden we ook de Nuki Fob aan. Dit is een handige sleutelhanger met Bluetooth-technologie die de deur met één druk op de knop opent. Als men de Fob kwijtraakt, kunnen de rechten worden gedeactiveerd en kan de Fob niet worden gebruikt door iemand die de Fob ‘vindt’. Uiteindelijk is het dus niet nodig om het slot te veranderen bij verlies of misschien zelfs diefstal van een sleutel.”.

Zelf de toegang blijven beheren

Met behulp van het Nuki Smart Lock kunnen bewoners zelf, of samen met familie, instellen wie er allemaal toegang krijgt tot het huis. Zo behouden de gebruikers steeds de volledige controle via de applicatie, die overzichtelijk laat zien wanneer de deur wordt geopend en wie ertoegangsrechten heeft. Bovendien kan op elk moment van de dag de status van het deurslot gecontroleerd worden.

Voordelen van Slimme toegang

Langer veilig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.
Meer gemoedsrust doordat zorgprofessionals, mantelzorgers of familie altijd binnen kunnen als het nodig is. Ook voor ongeplande of dringende zaken. U kunt ze gewoon digitale rechten geven via de smartphone.
Veilig gevoel voor bewoner en/of mantelzorger: altijd inzicht in wie naar binnen gaat en terugkijken: wanneer en hoe lang.
Verpleging en verzorging hebben geen sleutel of codebeheer meer nodig (geen kans op verlies of diefstal). De volledige controle ligt bij de bewoner.
Handig in gebruik: houdt u de telefoon in je hand, dan krijgt u automatisch toegang.