OnePlus 10 Pro 5G

In China werd vandaag de nieuwste vlaggenschip smartphone – de OnePlus 10 Pro – van het wereldwijde technologiemerk OnePlus gelanceerd. De OnePlus 10 Pro komt met een tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile, compleet met OnePlus Billion Color Solution, tweede-generatie Hasselblad Pro Mode en een nieuwe 150° groothoeklens. De OnePlus 10 Pro biedt ook de snelste prestaties ooit bij een OnePlus-telefoon dankzij het krachtige Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile Platform gecombineerd met maximaal 12 GB LPDDR5 RAM. Daarnaast heeft de OnePlus 10 Pro de sterkste batterij ooit in een OnePlus-telefoon met een van de krachtigste oplaadsystemen in de vorm van 80W SuperVOOC Flash Charge. 

“De OnePlus 10 Pro biedt een scala aan nieuwe camerafuncties die onze unieke samenwerking met de legendarische camerafabrikant Hasselblad voortzetten,” aldus Pete Lau, oprichter van OnePlus. “Met zijn tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile, ultrasnelle prestaties en het snelste oplaadsysteem ooit in een OnePlus-smartphone, is de OnePlus 10 Pro ons meest veelzijdige vlaggenschiptoestel tot hiertoe.” 

Tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile

De tweede-generatie Hasselblad Camera for Mobile van de OnePlus 10 Pro ondersteunt de OnePlus Billion Color Solution waarmee natuurlijke kleurkalibratie met Hasselblad kan worden toegepast op meer dan een miljard kleuren. Elk van de drie achtercamera’s van de OnePlus 10 Pro – de hoofdcamera, de telelens en de groothoeklens – is in staat om opnames te maken in volledige 10-bits kleuren. Als gevolg hiervan legt het apparaat foto’s vast met een dekking van het DCI-P3-kleurengamma dat 25 procent groter is, en kan hij 64 keer meer kleur verwerken dan smartphones die in 8-bits kleur fotograferen. 

De Hasselblad Pro Mode is naar een hoger niveau getild op de OnePlus 10 Pro: de modus ondersteunt het vastleggen in 12-bits RAW op alle drie de achtercamera’s, compleet met Hasselblad Natural Color Solution. De Hasselblad Pro-modus op de OnePlus 10 Pro beschikt ook over een nieuwe, krachtige RAW-modus genaamd RAW+ waarmee gebruikers kunnen fotograferen in 12-bits RAW met behoud van de technische fotografie-elementen van de smartphone. Beelden vastleggen in RAW+ zorgt voor meer creatieve vrijheid bij het bewerken van opnamen met meer informatie door het RAW-formaat, een groter dynamisch bereik en ruisonderdrukking via de computationele fotografie van de OnePlus 10 Pro.

Daarnaast is de OnePlus 10 Pro de eerste OnePlus-telefoon met een Movie Mode voor video-opname waarmee je ISO, sluitertijd en witbalans voor en tijdens de video-opname kan aanpassen. Die Movie Mode-functie ondersteunt ook de mogelijkheid om beelden vast te leggen in LOG-formaat zonder een vooraf ingesteld beeldprofiel, waardoor videografen een leeg canvas hebben om te bewerken.

OnePlus werkte samen met twee Hasselblad Masters-winnaars en een Hasselblad-ambassadeur om Master Style te creëren voor de OnePlus 10 Pro. Master Style bestaat uit drie kleurstijlen: Serenity, Radiance en Emerald, die elk zijn gekalibreerd door Hasselblad Ambassador Yin Chao en Hasselblad Masters-winnaars Ben Thomas en David Peskens. Serenity heeft de look en feel van Yin Chao’s beroemde modefotografie en is ideaal voor portretten. Radiance daarentegen vertegenwoordigt Ben Thomas’ stijl van hyperrealiteit, wat resulteert in gestileerde opnames die iedereen moet gezien hebben. Emerald, ten slotte, is het resultaat van een samenwerking met David Peskens, bekend om zijn wildlife-fotografie, en is perfect voor idyllische landschapsfoto’s. 

Het camerasysteem van de OnePlus 10 Pro heeft ook een nieuwe groothoeklens met een gezichtsveld van 150°, wat wel tot vier keer breder is dan de groothoeklens op andere smartphones. Het grotere gezichtsveld van deze groothoeklens stimuleert creativiteit en stelt gebruikers in staat om meer vast te leggen in elk beeld. De groothoeklens van de OnePlus 10 Pro ondersteunt daarnaast een nieuwe Fisheye-modus die een geheel nieuw perspectief biedt tijdens het fotograferen.

Tot slot ondersteunt de groothoeklens het vastleggen van taferelen in een traditioneler gezichtsveld van 110°, compleet met vervormingscorrectie op basis van AI. Zowel de 150° groothoeklens als de Fisheye-modus zijn toegankelijk via een speciaal tabblad in de camera-app.   

Snelle en vlotte prestaties 

De OnePlus 10 Pro levert de snelste en vlotste prestaties ooit op een OnePlus-telefoon, dankzij het Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform met een 7e Gen Qualcomm® AI Engine – dat vier keer sneller is dan zijn voorganger – en een opnieuw ontworpen Qualcomm Adreno GPU dat 25% efficiënter is. Het Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform beschikt ook over een 4e-generatie Snapdragon X65 die meer netwerken, frequenties en bandbreedtes ondersteunt dan ooit tevoren. De vierde generatie Snapdragon X65 is bovendien ’s werelds eerste 10 Gigabit 5G Modem-RF oplossing. Het supersnelle Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform wordt vergezeld door maximaal 12 GB LPDDR5 RAM en maximaal 256 GB UFS 3.1 two-lane opslag voor snellere en efficiëntere prestaties. 

Beeldscherm 

OnePlus streeft telkens naar betere displaytechnologieën. Zo heeft de OnePlus 10 Pro een 6,7 inch QHD+ paneel, compleet met een verversingssnelheid van 120 Hz. Het display van de OnePlus 10 Pro is voorzien van tweede-generatie LTPO-technologie, waarmee gebruikers hun refresh rate tussen 1Hz en 120Hz nog sneller kunnen aanpassen dan bij de OnePlus 9-serie, afhankelijk van het type content. Hierdoor verbruikt het display van de OnePlus 10 Pro minder stroom dan de 120 Hz en 90 Hz displays van andere smartphones. 

Het display van de OnePlus 10 Pro is ook het eerste in de branche met Dual Color Calibration, wat betekent dat het display zodanig is gekalibreerd om nauwkeurige, natuurlijke kleuren te tonen op twee verschillende niveaus van helderheid: hoog en laag. Dual Color Calibration zorgt er dus voor dat het display van de OnePlus 10 Pro veel consistenter is in het weergeven van nauwkeurige en natuurlijke kleuren. 

Software 

In China is de OnePlus 10 Pro vooraf geïnstalleerd met ColorOS 12.1, gebaseerd op Android 12. Wanneer de OnePlus 10 Pro in India, Europa en Noord-Amerika wordt uitgebracht, zal het toestel worden geïnstalleerd met OxygenOS 12, gebaseerd op Android 12. 

SuperVOOC 

De OnePlus 10 Pro heeft de snelst ladende batterij ooit bij een OnePlus-telefoon: een 80W SuperVOOC Flash Charge dat zijn enorme 5.000 mAh batterij in slechts 32 minuten van 1 naar 100% kan brengen. De OnePlus 10 Pro ondersteunt ook 50W AirVOOC Wireless Flash Charge, waarmee het toestel in 47 minuten van 1 naar 100% wordt opgeladen. Een 80W oplaaddock en bijbehorende USB-C kabel worden meegeleverd in de doos van de OnePlus 10 Pro. 

Ontwerp 

De OnePlus 10 Pro tilt OnePlus’ moeiteloze, uniforme en stijlvolle ontwerpfilosofie naar een hoger niveau, te beginnen met een opnieuw ontworpen camerasysteem dat naadloos overgaat van een aluminium frame van de telefoon naar een glazen achterkant. De gewichtsverdeling van het toestel is samengebracht naar het midden, zodat het toestel gebalanceerd aanvoelt wanneer je het vast hebt.  

De OnePlus 10 Pro wordt uitgebracht in twee verschillende kleuren: Volcanic Black en Emerald Forest.