OnePlus 11 5G

Het toonaangevende technologiemerk OnePlus lanceerde zijn nieuwste smartphone, de OnePlus 11 5G. De OnePlus 11 5G komt met de snelste prestaties van alle OnePlus-smartphones tot nu toe, een derde-generatie Hasselblad Camera for Mobile en een prestatiegericht, modern ontwerp. 

Pete Lau, oprichter van OnePlus, Senior Vice President en Chief of Product bij OPPO en OnePlus: “We zijn zeer trots om de OnePlus 11 5G aan het licht te brengen samen met onze community-leden en partners. Met zijn nog snellere en soepelere ervaring, onovertroffen camera, vloeiende videobeelden en een modern, elegant ontwerp, is de OnePlus 11 5G een totaalpakket op een concurrerend prijspunt.” 

Langdurig snelle en vlotte ervaring 

De OnePlus 11 5G biedt gebruikers een extreem snelle en vlotte ervaring dankzij het krachtige Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform met maximaal 16GB LPDDR5X RAM-geheugen en tot 256GB ROM-geheugen, om het toppunt van kracht en prestaties te verzekeren met meer bandbreedte en verbeterde lees- en schrijfsnelheden. Om de smartphone verder te versterken, wordt de OnePlus 11 5G geleverd met RAM-Vita, OnePlus’ eigen machine learning-technologie die zorgt voor CPU-bandbreedteversnelling, compressie van achtergrondtoepassingen, AI RAM-toewijzing en speciale RAM-toewijzing. Dit alles samen betekent dat de OnePlus 11 5G met 16 GB RAM maar liefst 44 toepassingen tegelijkertijd op de achtergrond kan draaien, waardoor het risico op vastlopen van apps of geforceerd herstarten een stuk minder wordt. 

Daarnaast is de OnePlus 11 5G het eerste Snapdragon® 8 Gen 2-toestel dat is goedgekeurd als Snapdragon Spaces™ Ready, waardoor designers via de smartphone hun XR-ideeën tot leven kunnen brengen en het volledige potentieel van wearable AR kunnen verkennen. 

De OnePlus 11 5G is ontworpen om een snelle en soepele ervaring te bieden die lang meegaat. Het is niet alleen het eerste OnePlus-toestel dat vier grote OxygenOS-updates en vijf jaar beveiligingsupdates zal ontvangen, maar het heeft ook een TÜV SÜD 48-maands Fluency Rating A die aantoont dat zijn systeem op lange termijn vlekkeloos blijft werken. De OnePlus 11 5G is ook gecertificeerd met SGS Perceived Fluency A+ voor zijn vlotheid. 

Ray Tracing via hardware

De OnePlus 11 5G is een van de eerste telefoons die Ray Tracing via hardware ondersteunt dankzij het krachtige Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform. Om iedereen de kans te geven te genieten van ray tracing-technologie op hun telefoon, biedt OnePlus gebruikers een 3D dynamische live wallpaper-app genaamd PhysRay Wallpaper aan om te downloaden op hun nieuwe OnePlus 11 5G. Deze app bevat vier verschillende achtergronden genaamd Vitality of Light, Matrix, Candyverse en Oceanfront.  

In tegenstelling tot traditionele statische achtergronden, renderen de PhysRay wallpapers licht in real-time. Hierdoor worden de schaduwen, reflectie en breking van alles dat de smartphone weergeeft levendiger en realistischer. Gebruikers kunnen sliden, swipen of tappen op de telefoon voor verschillende animatie-effecten en real-time interactie met de live-wallpaper. 

Snelladen en het Cryo-Velocity VC Cooling System 

Met ondersteuning voor de 100W SUPERVOOC Endurance Edition besteedt de OnePlus 11 5G minder tijd aan het stopcontact en meer tijd in je hand – precies hoe het hoort. Dankzij deze snellaadtechnologie duurt het slechts 25 minuten om de smartphone van 1% naar 100% op te laden.  

Om te verzekeren dat gebruikers hun smartphone zonder zorgen kunnen opladen, beschikt de OnePlus 11 5G over het innovatieve Battery Health Engine (BHE), waardoor het oplaadsysteem veiliger en efficiënter is. Daarnaast heeft de OnePlus 11 5G een TÜV Rheinland-certificering voor veilig opladen en gebruik. Hierbij heeft de smartphone strenge tests doorstaan, waaronder real-time temperatuurbewaking bij alle aspecten van het opladen, valtests, druk- en compressietests, werking bij hoge en lage temperaturen en werking in droge, vochtige en stoffige omgevingen.  

Naast dit alles beschikt de OnePlus 11 5G ook over een nieuw Cryo-velocity VC Cooling System om alle zorgen over oververhitting tijdens langdurige gameplay en intensief gebruik volledig weg te nemen. Het koelsysteem heeft een 3685 mm2 VC-gebied, 5673 mm3 kristallijn-grafeen in de mid-frame-laag, en een speciale laag kristallijn-grafeen voor het display, waarmee zijn vermogen om warmte af te voeren aanzienlijk wordt vergroot. 

Levendige display en energiek geluid 

Dankzij de 6,7-inch 2K 120Hz Super Fluid AMOLED Display met LTPO 3.0 zien OnePlus 11 5G-gebruikers de wereld in zijn meest realistische en volledige levendigheid en kleur. LTPO 3.0 is een speciale technologie van OnePlus die de refresh rate aanpast aan het gebruik, waardoor responssnelheid, helderheid en energiezuinigheid worden gegarandeerd. Bovendien is het display van de OnePlus 11 5G gecertificeerd met TÜV SÜD Precise Touching S Rating en SGS Low Blue Light Ex. 

De OnePlus 11 5G is hiernaast een van de eerste Android-smartphones die gebruik maakt van de mogelijkheden van Dolby Vision om zo mobiel entertainment volledig tot leven te brengen. Ook de Dual Reality Speakers en Dolby Atmos-ondersteuning mogen hierbij niet ontbreken. Deze technologieën brengen de audio-ervaring van de OnePlus 11 5G naar een hoger niveau, zowel via ingebouwde speakers als Bluetooth-hoofdtelefoons of oortjes. 

Moeiteloos prachtige beelden vastleggen 

De OnePlus 11 5G heeft een krachtige en gebalanceerde camera-setup om elk belangrijk moment nauwkeurig vast te leggen. De smartphone is uitgerust met een drievoudig camerasysteem met drie hoofdsensoren. Centraal hierbij is een 50MP IMX890-sensor, speciaal ontworpen voor het vastleggen van beelden met een groot dynamisch bereik, met een optische beeldstabilisator (OIS) voor stabiele opnamen. De hoofdcamera zorgt voor een betere lichtinval, zodat gebruikers helderdere en scherpere beelden kunnen vastleggen en video’s kunnen opnemen in omgevingen met weinig licht of tegenlicht. Als aanvulling op de hoofdcamera heeft de OnePlus 11 5G een 115° 48MP-groothoeklens, waarmee gebruikers verzekerd zijn van liggende foto’s met absolute helderheid, en een IMX709 32MP portretlens, die gebruikers helpt verbluffende DSLR-achtige portretfoto’s vast te leggen.  

Daarnaast is de OnePlus 11 5G uitgerust met de nieuwste versie van TurboRAW HDR, OnePlus’ eigen algoritme voor High Dynamic Range (HDR), om beelden vast te leggen met vlekkeloze HDR-helderheid met een groot dynamisch bereik. 

Samenwerking OnePlus en Hasselblad 

De samenwerking tussen OnePlus en Hasselblad zet zich voort binnen de OnePlus 11 5G. De technologie van de derde generatie Hasselblad Camera for Mobile in de smartphone beschikt over het nieuwe Natural Colour Calibration, een toonaangevende kleurtechnologie. Deze wordt ondersteund door een 13-kanaals multi-spectrale sensor voor licht-kleur-identificatie, waarmee een breder spectrum van licht weergegeven kan worden.  

Ook beschikt de OnePlus 11 5G over de Hasselblad Portrait Mode die bijna DSLR-achtige diepte-tracking, natuurlijke bokeh-effecten en accurate lichtschitteringen mogelijk maakt, voor prachtige foto’s die met gemak gemaakt worden. De beeldvorming houdt het niveau van de strenge visuele normen van Hasselblad voor het maken van perfecte portretfoto’s aan, en doet deze bijna perfect lijken op verbluffende professionele portretten die zijn gemaakt met een echte Hasselblad-camera met XCD 30mm- en 65mm-lenzen. 

Slimme software 

De OnePlus 11 5G en OxygenOS 13 beschikken over intuïtieve AI-mogelijkheden die leren van gebruikers om te kunnen anticiperen op bepaalde acties. Dit omvat de HyperBoost Gaming Engine, waarbij de GPA frame rate stabilization 4.0-technologie actief leert en zich aanpast aan de gameplay van de gebruiker.  

Met een toonaangevende 1Hz AOD verbruikt de OnePlus 11 5G 30% minder stroom in vergelijking met een standaard 30Hz AOD. Hierdoor kunnen gebruikers hun favoriete applicaties, widgets en andere informatie keer op keer gebruiken, terwijl ze zich geen zorgen hoeven te maken dat de batterij van de telefoon hierdoor leeg raakt. 

Moderne elegantie 

De OnePlus 11 5G is speciaal ontworpen voor mensen die hun unieke identiteit willen uitdragen en heeft een sterk, zelfverzekerd en glanzend ontwerp dat moderne elegantie uitstraalt. Het is een volgende stap in de evolutie van het ontwerp van de OnePlus 10 Pro om de kenmerkende eenvoudige, elegante en doelgerichte ontwerpfilosofie van OnePlus te verbeelden. De OnePlus 11 5G heeft een K-vormige curve langs het cameraveld die de uitstraling extra levendig maakt. 

De OnePlus 11 5G wordt geleverd in twee kleuren: het kalme Titan Black en het energieke Eternal Green, respectievelijk geïnspireerd door de oneindigheid van het heelal en door de kleuren van het regenwoud bij schemering. Beide kleuren brengen het idee van ‘de ongerepte natuur’ naar voren. 

Door gebruik te maken van het speciale Matte Frosted Glass heeft de Titan Black-versie van de OnePlus 11 5G een zacht en glad, maar toch stevig gevoel in de hand. De Eternal Green-versie, met meerdere lagen glas, creëert met succes zijn gloednieuwe schemergroene kleur. Het ontwerp en de interne coating geven de smartphone een hoge weerstand tegen zweetdruppels en vingerafdrukken.  

Met het gebruiksgemak in het achterhoofd heeft OnePlus veel aandacht besteed aan het nauwkeurig ontwerpen van elk onderdeel aan de buitenkant om specifiek te zorgen voor een soepele overgang tussen het Corning® Gorilla® Glass Victus® en het middenframe, wat het gevoel in de hand verbetert door oneffenheden tussen de scheidingslijnen bijna compleet weg te nemen.