OnePlus toont zijn #TrueColors

De OnePlus 9-serie, ontwikkeld in samenwerking met Hasselblad, maakt de meest natuurlijke kleurenfoto’s – waarmee je je True Colors kunt laten zien. En met de introductie van die serie begon OnePlus ook zijn zoektocht naar de True Colors van de wereld. Na meer dan een maand, en wereldwijd meer dan honderdduizend gedeelde foto’s, is OnePlus afgelopen zondag aan het eind van zijn missie gekomen. Het merk heeft de foto’s geanalyseerd die zijn gedeeld met de hashtags #TrueColorsNL en #TrueColorsBE en het resultaat is niet wat je misschien wel verwacht.

Je zou denken dat Nederlanders en Belgen net als de rest van de wereld graag foto’s van hun eten delen, maar niets is minder waar. Het onderwerp dat wij het liefst op de foto zetten, is het natuurlandschap van de Benelux. Maar liefst 62% van de gedeelde foto’s bleken planten te zijn: op 33% stonden bloemen en op 28% bloemblaadjes. Door de pandemie brengen we veel tijd wandelend door en het lijkt er dus op dat we liever een mooie foto nemen van de bloemenvelden die we passeren dan dat we selfies (3 procent), foto’s van naasten (6 procent) of (ja, zelfs!) foto’s van onze honden (9 procent) nemen.

OnePlus analyseerde ook de meest voorkomende kleur van alle foto’s die gedeeld werden met de Nederlandse en Belgische hashtags. En omdat de meeste foto’s van planten en bloemen waren, zou je verwachten dat de meest voorkomende kleur rood of roze is. Echter, de meest voorkomende kleuren waren bruin en blauw.