Ontspannen op vakantie dankzij Imou

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ is het tijdens vakantieperiodes steeds aan te raden om niet alleen ramen en deuren goed te sluiten maar ook om de woning goed te beveiligen. Eenvoudig te installeren thuisbeveiligingsproducten zoals de beveiligingscamera’s van Imou kunnen hierbij van pas komen.

Onlangs lanceerde het bedrijf de Bullet 2S 4MP en de Cruiser 4MP

2 beveiligingscamera’s die gebruikers niet alleen een helder nachtzicht bieden, het beeld blijft ook perfect in kleur.

Bullet 2S 4MP

Het nieuwe flagshipmodel van Imou, de Bullet 2S 4MP, is nu ook in België beschikbaar. Deze camera heeft een full-metal behuizing en een F/1.2 apertuur. De grote apertuur van de lens en de beeldsensor zorgen voor een volwaardig full-color nachtzicht. Wanneer het donker wordt, lijkt het alsof de beelden op klaarlichte dag zijn opgenomen, zelfs wanneer er slechts minimale straatverlichting is en er geen gebruik wordt gemaakt van spotlights. Mocht er helemaal geen lichtinval meer zijn, dan heeft de Bullet 2S nog altijd twee spotlights die feller worden bij beweging. Een ander groot voordeel van de Nightvision techniek in de Bullet 2S is dat men geen last meer heeft van reflecties veroorzaakt door de Infrarood nightvision die meestal gebruikt wordt.

Deze 4-megapixel camera heeft een IP67-certificaat dat aangeeft dat de Bullet 2S zowel buiten als binnenhuis kan geplaatst worden en dat deze bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De two-way talk speaker zorgt ervoor dat je met mensen aan de deur kunt praten en de sirene jaagt ongewenste gasten weg. Tot slot beschikt de Bullet 2S over AI-detectie om valse meldingen te reduceren.

Cruiser 4MP

De Cruiser 4MP is een outdoor PTZ-camera (Pan/Tilt/Zoom-camera). Doordat hij tot 355° kan draaien en tot 90° kan worden gekanteld is deze camera heel geschikt om grote gebieden in de gaten te houden zoals bv. een grote achtertuin of een hele voorgevel. De full-color nachtzichtmodus zorgt – met behulp van de ingebouwde spotlights – voor een even helder beeld ’s avonds als op klaarlichte dag. Deze 4-megapixel camera is IP66-gecertificeerd en kan zonder problemen buiten geïnstalleerd worden gezien het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

De camera beschikt ook over smart tracking als human detection zodat mensen accuraat herkend en gevolgd kunnen worden. Gebruikers kunnen notificaties aanzetten om een seintje op hun smartphone te krijgen wanneer er iemand wordt gedetecteerd.