Philips OLED+908

De OLED+908 is voorzien van het nieuwste META OLED-paneel met de extra kracht van de 7e generatie P5 AI-processor, een geïntegreerd Bowers & Wilkins-geluidssysteem en een driezijdig next level Ambilight-systeem. Alles gecombineerd biedt de premium tv een unieke meeslepende kijkervaring van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Het nieuwe META OLED-paneel maakt gebruik van een Micro Lens Array-laag en een META-algoritme voor het verhogen van de helderheid om een potentiële pieklichtopbrengst van 2100 Nits te bieden, een toename van 70%, terwijl het ook een bredere kijkhoek en een verbetering van de energie-efficiëntie biedt.

De 7e generatie P5 AI-processor biedt een verbeterde V2-versie van Ambient Intelligence die de real-time aanpassing van de helderheid, gamma- en kleurrespons van het scherm mogelijk maakt om optimale prestaties te garanderen die zijn afgestemd op het omgevingslicht.

De V2-versie van Ambient Intelligence maakt gebruik van een nieuwe XYZ-lichtsensor die nu de kleurtemperatuur van het licht in de kijkruimte kan meten, zodat het witpunt van het beeldscherm exact overeenkomt met de real-time tint van de omgevingsverlichting in de kamer. Een verbeterde Super Resolution-functie biedt bovendien uitzonderlijke randscherpte en creëert tegelijkertijd rijke details in het grootste deel van het verbeterde schermobject.

De geluidskwaliteit komt overeen met de uitzonderlijke beeldkwaliteit dankzij het 3.1, 80W Bowers & Wilkins-geluidssysteem, met zes vooraan gemonteerde drivers die zich rechtstreeks op de luisteraar richten in een speciale LCR-opstelling (links, midden, rechts). Dit zorgt voor een extra breed geluid met kristalheldere dialoog. Een diepe, nauwkeurige bas wordt geleverd door een grote, aan de achterkant gemonteerde subwoofer die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren.

Zoals bij alle 2023 OLED Ambilight tv’s, zal de OLED+908 beschikken over het nieuwe Google TV OS, een verfijnde en meer geavanceerde versie van de bestaande Android tv-ervaring met een meer intuïtieve interface en startscherm, waarbij nu meer nadruk wordt gelegd op gepersonaliseerde inhoud en aanbevelingen op maat.

Google TV is toegevoegd aan de Ambilight 2023-reeks, met een nieuwe, intuïtievere gebruikersinterface, die gemakkelijker toegang biedt tot de belangrijkste instellingen en functies en tegelijkertijd minder menu-overlay op het scherm biedt.

Het minimalistische ontwerp van de OLED+908 heeft een superdunne, donkere metalen rand die past bij de donkere Kvadrat Audiomix stoffen luidsprekergrill en met een nieuwe zwartglanzende metalen standaard met open frame. De OLED+908 wordt voorzien met een nieuwe afstandsbediening met een oplaadbare batterij (via USB-C), een nieuwe ‘123’-sneltoets om de achtergrondverlichting in en uit te schakelen en een bewegingssensor om te detecteren wanneer de afstandsbediening is opgetild en om de achtergrondverlichting te activeren.