Philips TV OLED807

Philips TV introduceert een brede reeks aan prestatieverbeteringen om ervoor te zorgen dat de nieuwe Philips OLED807 Ambilight-serie zijn bekroonde status behoudt. Naast een verbeterde 6e generatie P5 AI-verwerkingssuite, bevat de OLED807 het nieuwste OLED-EX scherm. De Philips OLED807 is per juni verkrijgbaar.

Het OLED-EX scherm vervangt op waterstof gebaseerde verbindingen in de constructie door efficiënter en stabieler deuterium, wat resulteert in een 30% toename van de lichtopbrengst ten opzichte van een standaard OLED-scherm. Verbeteringen aan de 6e generatie P5 AI-processor omvatten het toevoegen van meer ‘intelligentie’ aan de integratie van de lichtsensor van de tv in de AI-functionaliteit van de set.

De verbeterde versie van de Ambient Intelligence van de P5-processor monitort het huidige omgevingslicht in de kamer en kan de helderheid, het gamma en de kleuren nu continue in real time aanpassen. Zo is het contrast voor zowel SDR- als HDR-inhoud altijd volledig geoptimaliseerd. Met de 6e generatie P5 AI kunnen kijkers hun voorkeur aangeven door de opties Eye Care, Dark Detail Optimization of Color Temperature Optimization te selecteren.

Meeslepende bioscoopervaring

In de 2022 OLED tv’s is een nieuwe versie van AI Auto Film Mode opgenomen en is het aantal alternatieve smart pictures modes uitgebreid van de oorspronkelijke twee naar zeven wanneer een film wordt gedetecteerd – inclusief Filmmaker Mode. Als de Philips OLED807 al in Filmmaker Mode staat, schakelt de set automatisch over naar Dolby Vision Dark-instellingen bij het detecteren van Dolby Vision-content.

Smart picture modes bevatten nu ook de nieuwe Crystal Clear modus. Deze modus vervangt de voorgaande Vivid-modus en biedt dezelfde ultrascherpe beelden en rijke kleuren, maar met een betere, meer natuurlijke balans tussen scherpte, kleur en contrast.

De Philips Ambilight tv biedt nog steeds het volledige scala aan HDR-formaten aan, waaronder Dolby Vision, HLG, HDR10 en HDR10+ en HDR10+ adaptieve compatibiliteit. Nieuw in 2022 is de toevoeging van IMAX Enhanced-ondersteuning.

IMAX Enhanced-versies van films gebruiken IMAX Digital Media Remastering-technologie (DMR) om de hoogste kwaliteit, scherpste 4K-beelden te reproduceren door gebruik te maken van een geavanceerd algoritme om onvolkomenheden in het beeld te verwijderen en de film precies zo te presenteren als de filmmaker het bedoeld heeft. DMR en Philips’ 6e generatie P5 AI-processor zullen die inhoud samen optimaliseren voor de IMAX-beeldverhouding en voor de veel hogere kwaliteit en helderheid van een IMAX verbeterd, gecertificeerd scherm.