Playbase van Sonos: grensverleggend tv-geluid

Sonos introduceert Playbase, de nieuwste aanwinst in het draadloze Sonos Home Sound System en home-cinema assortiment. Playbase is geïnspireerd op het feit dat bijna 70% van alle tv’s op een meubel staat en niet aan de muur is bevestigd. Het is een dunne, platte maar krachtige speaker die je praktisch onzichtbaar onder de tv plaatst. Playbase gaat € 799 kosten, is beschikbaar in zwart en wit en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf 4 april.

Playbase is slechts 58 mm hoog, beschikt over maar liefst 10 drivers en biedt daarmee alles wat je mag verwachten van een speaker van Sonos: geweldig geluid als de tv aanstaat en continu muziek als hij uitstaat. Er is gekozen voor een strak en simpel ontwerp zodat hij nauwelijks zichtbaar is in je interieur. Playbase lijkt uit één brok graniet te zijn gehouwen en verlegt de grenzen van wat je geluidstechnisch verwacht van zo’n dunne speaker. De constructie zonder zichtbare naden zorgt voor een cleane uitstraling met strakke lijnen, een ultra platte bovenkant en meer dan 43.000 gaatjes in de transparante en akoestisch verbluffende grill.

Playbase is een compleet nieuwe speaker van Sonos, ontworpen met unieke productieprocessen en materialen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van Sonos, waaronder een complex systeem van precies passende mallen en een speciaal ontwikkelde buitenkant gemaakt van met glas vermengd polycarbonaat om de vibraties tot een minimum te beperken en het gewicht te kunnen dragen van niet alleen de huidige tv-toestellen, maar ook die van de toekomst.