Polar Grit X Pro

Polar Electro, wereldwijd toonaangevend op het gebied van draagbare sport- en hartslagtechnologie, lanceert vandaag nieuwe toevoegingen aan zijn familie sporthorloges: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan.

Met deze omvangrijke lancering in drie verschillende productcategorieën speelt Polar in op de toenemende populariteit van lichaamsbeweging in de buitenlucht, nu de wereld langzaam de draad weer oppakt. Polar wil sporters aanmoedigen om erop uit te trekken. Uit onderzoek blijkt dat het beoefenen van verschillende sporten in een avontuurlijke, uitdagende omgeving aanzienlijke gezondheidsvoordelen oplevert. Het onderzoek, waarbij de sportgewoontes van meer dan tienduizend atleten werden geanalyseerd, leverde opmerkelijke resultaten op.

Bij de top 20% gebruikers die in 2021 in een nieuwe omgeving sportte, werden verschillende gezondheidsvoordelen gevonden ten opzichte van gebruikers die op de gebruikelijke routes bleven: Slaapkwaliteit: 13% beter; Gezette stappen: 16%; Gemiddelde hartslag tijdens trainingen: lichte daling. Tegelijkertijd was het aantal mensen dat in 2021 nieuwe plekken ontdekte kleiner dan in 2019; men sportte vaker op dezelfde locatie. Wie in 2021 verschillende types sporten beoefende, registreerde een iets lagere rusthartslag en verhoogde maximale aerobe conditie ten opzichte van mensen die steeds dezelfde sport deden. Desondanks werden er in 2021 gemiddeld 17,4% minder nieuwe sporten uitgeprobeerd dan in 2019.

Het is tijd om de drang naar avontuur te hervinden, zegt Sander Werring, CEO van Polar Electro. “In onze eigen data zagen we terug dat de drang van gebruikers verminderde om nieuwe sporten te proberen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Terwijl op avontuur gaan en nieuwe dingen proberen significante gezondheidsvoordelen kan opleveren, zoals betere slaap en een lagere hartslag. Bij Polar willen we sporters van elk niveau begeleiden naar een gezonder leven, door ze de juiste handvatten en informatie te bieden voor hun dagelijkse routine. Met deze stimulerende nieuwe producten en functies willen we onze gebruikers aanmoedigen om hun drang naar het avontuurlijke te hervinden.”

Elk Polar-product is ontworpen om sporters tot ongekende hoogtes te laten stijgen – of het nu gaat om een sportdoel, een outdoor-avontuur of een gezonder dagelijks leven. Betrouwbaarheid vormt het hart van elk Polar-horloge, weet inmiddels de meest veeleisende avonturier. In combinatie met het fraaie Scandinavische ontwerp zijn de horloges geschikt voor elke gelegenheid tussen dagelijks leven en opwindend avontuur.

Met de nieuwe Polar Grit X Pro zet het merk een volgende stap in het motiveren van gebruikers om de wereld te ontdekken. Dit premium outdoor multisporthorloge is ontworpen volgens de militaire standaard voor duurzaamheid, heeft een ultralange batterijduur en beschikt over uitgebreide training-, herstel-, slaap- en navigatiefuncties, waarmee outdoorliefhebbers de zwaarste omstandigheden aankunnen.