Polar Ignite 3

Polar, wereldwijd leider op het gebied van persoonlijke begeleiding bij fitness, sport en gezondheid, onthult de Polar Ignite 3, een nieuw fitness- en wellnesshorloge. De Ignite 3 beschikt over krachtige trainingstools, toonaangevende slaap-tracking en personaliseerbare, gemakkelijk te bedienen widgets. Daarnaast heeft het horloge een stijlvol ontwerp met een kleurrijk AMOLED-touchscreen met hoge resolutie en een sterke lens gemaakt van Gorilla Glass 3.0. De Polar Ignite 3 brengt de geavanceerde slaap-trackingfuncties van Polar opnieuw een stap verder met de introductie van SleepWise™, een innovatieve nieuwe tool die de impact van slaap op de komende dag toont. Dit uit zich in een voorspelling die het horloge elke ochtend geeft waarin de verwachte mate van alertheid overdag wordt weergegeven, met een gedetailleerd advies voor de optimale tijdstippen om je te richten op activiteiten waarbij je je focus nodig hebt.

De Polar Ignite 3 is gemaakt voor mensen met een actieve levensstijl en zit vol met wereldwijd geliefde fitnessfuncties, waaronder de nieuwe stembegeleiding tijdens trainingen en dagelijkse on-demand trainingssuggesties. Bovendien is de Ignite 3 zo stijlvol en elegant dat je hem gemakkelijk de hele dag kunt dragen om je activiteit, hartslag en calorieverbruik te tracken. ‘s Nachts houden automatische processen de hoeveelheid slaap, de slaapkwaliteit en de verschillende slaapstadia bij om vervolgens een volledige analyse te maken van hoe het lichaam tijdens de nachtrust herstelt van inspanning, stress en andere dagelijkse factoren.

Sander Werring, CEO van Polar Electro OY: “Het circadiaans ritme, onze interne lichaamsklok, is voor iedereen anders. Alleen wanneer onze levensstijl, inclusief activiteit, fitness en slaap-waakroutine, zich in harmonie bevindt met ons biologisch ritme, kunnen we beter presteren. De Polar Ignite 3 is het resultaat van onze toewijding om een unieke vorm van begeleiding te bieden die mensen over de hele wereld helpt om in een betere balans te leven.”

Geheel nieuw design

De Polar Ignite 3 is ontworpen met een duidelijke visie om gebruikers het beste van het beste te bieden. De strakke uitstraling en zachte randen rond het touchscreen zorgen voor een moeiteloze en vooral fijne schermervaring. Een roestvrijstalen rand omringt de gebogen, duurzame Gorilla Glass-lens die het heldere, kleurrijk AMOLED-touchscreen beschermt dat onder alle omstandigheden goed leesbaar is, zowel binnen als buiten.

Naast bovenstaande introduceert het horloge een aantal gepersonaliseerde en gemakkelijk te bedienen widgets die direct toegang geven tot de meest belangrijke informatie zoals hartslaggegevens, activiteiten, weersoverzichten en meer. Met deze widgets kunnen gebruikers de wijzerplaat van het horloge naar wens aanpassen met verschillende stijlen en kleuren en bijvoorbeeld laten matchen met de polsband.

Met een gewicht van slechts 35 gram is de Polar Ignite 3 buitengewoon licht, wat hem comfortabel maakt om de hele dag – en nacht – te dragen, terwijl hij continu je hartslag, slaap en activiteit bijhoudt. In tegenstelling tot veel andere apparaten op de markt, hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken dat ze hun horloge elke nacht moeten opladen. Zelfs met het nieuwe heldere display en de toename in functies heeft de Ignite 3 een ongelofelijk goede batterijduur: het horloge gaat tot vijf dagen mee na 1 keer opladen. Hiermee kunnen gebruikers hun slaap, activiteit en hartslag continu volgen en zo meer inzicht krijgen in de prestaties van hun lichaam.

Het indrukwekkende design wordt vergezeld door krachtige technologie binnenin het horloge. De Ignite 3 maakt een enorme sprong op prestatieniveau en levert een vlottere gebruikerservaring met een tot 2x snellere CP-processor vergeleken met de vorige generatie. Doordat de kast van het horloge aan de achterkant vlak is, maakt de Polar Ignite 3 nauw contact met de huid, zodat de Polar Precision Prime™-sensor fusion-technologie de beste polshartslagmeting binnen zijn productklasse kan blijven bieden.

Hoewel de Polar Ignite 3 van compact formaat is, heeft het horloge een krachtige dual band GPS, die gebruik maakt van de L1- en L5-frequenties voor nauwkeurige locatiebepaling. Deze GPS meet afstanden en routegegevens met maximale precisie en is minder vatbaar voor signaalstoring door hoge gebouwen of slecht weer.

Polar Ignite 3 brengt ook een kleurrijke en modieuze nieuwe collectie van 20mm-polsbandjes met zich mee. Hieronder bevinden zich de elegante Obsidian Crystal- en Alcantara Stone-varianten, die elke stijl compleet maken en zorgen voor een solide, zeer comfortabele pasvorm.