Polar standaard in hartslagmeting

Polar, al veertig jaar toonaangevend in draagbare sport- en fitnesstechnologie, introduceert de Polar H9, de nieuwste toevoeging aan het portfolio van de betrouwbaarste en meest accurate hartslagmeters op de markt. Naast de professionele Polar H10 borstband en de Polar OH1+ optische hartslagmeter, biedt de Polar H9 een breed scala aan opties en uitstekende prestaties, voor een aantrekkelijke prijs.

Voor goede hartslagmeting is niets zo belangrijk als nauwkeurigheid. Polar zet al decennialang de gouden standaard, waardoor het merk de keuze bij uitstek is van professionele atleten, medisch professionals, onderzoeksinstituten, wetenschappers en sportcompetities. Met de introductie van de H9 ziet het alsmaar groeiende aanbod van hartslagsensoren van Polar er als volgt uit:

Polar H10: de meest accurate hartslagsensor in de geschiedenis van het merk en dé keuze van professionals. De H10 beschikt over een dual-Bluetooth-connectie, geheugenopslag, accelerometer en professionele borstband met aanvullende elektrodes.
Polar H9: de nieuwste toevoeging aan het portfolio biedt kwalitatief hoogstaande nauwkeurigheid en instapfuncties voor beginnende sporters. Dat krijg je allemaal voor een heel aantrekkelijke prijs.
Polar OH1+: deze optische hartslagsensor is veelzijdig, comfortabel en eenvoudig in gebruik.

“Accuratesse is niet vanzelfsprekend en er zou niet op moeten worden ingeleverd, maar veel consumenten beseffen niet wat een verschil het kan maken”, zegt Riikka Rae, Business Product Manager bij Polar. “Er worden jaarlijks meer dan achthonderd wetenschappelijke studies gepubliceerd waarbij de technologie van Polar gebruikt wordt. In veel gevallen zijn de sensoren van Polar hét referentiepunt voor hartslagmetingen. De bekende sporters die Polar gebruiken, doen dat niet omdat we ze daarvoor betalen, maar omdat ze weten dat we de beste zijn. En dat zegt alles over onze technologie en expertise in hartslagmeting.”

De Polar H9 borduurt voort op de meest essentiële functies van de H10 en biedt dezelfde accurate en betrouwbare hartslagmeting voor een instapprijs. Daarmee is de H9 perfect voor mensen die regelmatig sporten en willen beginnen met het meten van hun hartslag en calorieverbruik.

De H9:

Beschikt over connectiviteit via Bluetooth, ANT+ en 5kHz.
Is compatibel met de gratis Polar Beat app, met real-time hartslagmonitoring, trainingsdoelen en -begeleiding en prestatieanalyse. Gebruikers hebben ook toegang tot Polar Flow voor nog uitgebreidere data en het bekijken van voortgang over een langere termijn.
Is compatibel met diverse sporthorloges en apps, zoals Nike Run Club, MapMyFitness, Runkeeper, Zwift, TrainerRoad en The Sufferfest.
Te verbinden met fitnessapparaten via 5kHz en ANT+.
Heeft een extra lange batterijduur en gaat tot een jaar mee bij dagelijks gebruik van een uur.
Is compatibel met SDK voor een gemakkelijke oplossing voor SDK- en B2B-partners.

De Polar H9 kost €59,90 en is vanaf nu verkrijgbaar in de maten XS/S tot XXL bij geselecteerde verkooppunten en op polar.com.