REAL BLUE & REAL BLUE NC

De nieuwe versies van de populaire over-ear koptelefoons REAL BLUE en REAL BLUE NC combineren geluid van topkwaliteit met optimaal draagcomfort en een intuïtieve bediening. Op de uiterst efficiënte ruisonderdrukking van de REAL BLUE NC na zijn deze koptelefoons qua bouw en functionaliteit identiek aan elkaar. Beide koptelefoons zijn verkrijgbaar in de kleuren Pearl white, Night black en Steel blue.

Over-ear koptelefoons die je met geluid omgeven

Grote drivers en een verlichte achterkamer zorgen binnen de REAL BLUE en REAL BLUE NC voor een nauwkeurig, krachtig en niveauvast geluid. Je kunt de audioweergave via de Teufel Headphones app voor Android en iOS aan je persoonlijke voorkeuren aanpassen. De REAL BLUE en REAL BLUE NC zijn ontwikkeld met het oog op lange dagen met veel muziek, video’s, podcasts en telefoontjes. Naast het geluid stellen ze het draagcomfort en een lange werkduur voorop.

Een koptelefoon die je meteen wilt opzetten

De bijzonder zachte oorschelpen bieden ondanks de sterke contactdruk optimaal draagcomfort, ook voor brildragers. Zo zitten ze onder alle omstandigheden stevig en comfortabel op het oor. De koptelefoons zijn daarmee ideaal om de buitenwereld even buiten te sluiten en je volledig door een wereld van klanken mee te laten voeren. Smartphonegebruikers moeten altijd vrezen voor een abrupt einde van hun luisterplezier vanwege een batterij die snel leegraakt. Maar bij de REAL BLUE NC is dit niet het geval: deze houdt het lang vol met een batterijduur van 41 uur bij het gebruik van de active noise cancelling (ANC)-functie.

De buitenwereld het zwijgen opleggen

Hoewel we dit niet bewust waarnemen, is continu lawaai, zoals dat van de motoren in bussen, treinen en vliegtuigen, een stressfactor. Het is dan ook logisch dat active noise cancelling oftewel actieve geluidsonderdrukking zijn oorsprong in de luchtvaart vond. Deze technologie werd ontwikkeld om betere communicatie in lawaaiige helikopers mogelijk te maken. De REAL BLUE NC maakt gebruik van een hybride noise cancelling. Hierbij worden microfoons binnen en buiten de oorschelpen gebruikt om het omgevingsgeluid op bijzonder efficiënte wijze te compenseren. Dit zorgt voor een paradijselijke rust waarin muziek en andere audiocontent ondanks een lawaaiige omgeving perfect tot hun recht komen. Uiteraard functioneert de ANC-functie ook zonder muziek, zodat je even op adem kunt komen na een lange dag vol geluiden. Maar als je toch iets van je omgeving wilt horen, kun je met een druk op de knop de transparantiemodus inschakelen, zodat je alle omgevingsgeluiden hoort, net alsof je geen koptelefoon ophebt.

Intuïtieve bediening

Als je de rechterhand op de oorschelp legt, komt je duim op geheel natuurlijke wijze terecht op een handig bedieningselement in de vorm van een joystick. Hiermee kun je alle instellingen voor de geluidsweergave bedienen. Door de joystick ietsje langer ingedrukt te houden kun je de spraakassistent oproepen. Op dezelfde manier kun je telefoontjes aannemen, weigeren of beëindigen. En tijdens het bellen zorgen de REAL BLUE en REAL BLUE NC met behulp van de Qualcomm® cVc™-technologie voor optimaal verstaanbare gesprekken.

Eenvoudig opbergbaar en aansluitbaar

Beide koptelefoons worden geleverd met een stabiele transportbox, een USB-A naar USB-C-oplaadkabel en een mini-jackkabel. Met de laatste kan de koptelefoon worden aangesloten op muziekspelers en audiosystemen zonder bluetooth, bijvoorbeeld in het vliegtuig.