Ricoh Imaging brengt PENTAX K-1 Mark II uit

Ricoh Imaging, onderdeel van Ricoh Company, introduceert de PENTAX K-1 Mark II 35mm full-frame digitale spiegelreflexcamera. Dit nieuwe vlaggenschip uit de PENTAX K-serie levert een snelle en nauwkeurige autofocus, exceptionele beeldkwaliteit en hoogwaardige dynamische prestaties.

De PENTAX K-1 Mark II is de opvolger van de in april 2016 gelanceerde K-1 en is op flink wat punten verbeterd.

Snelle accurate autofocus

De engineers van Ricoh Imaging hebben het autofocusproces geoptimaliseerd waardoor een zeer snel en nauwkeurig AF-systeem is ontstaan. Dit is mede mogelijk doordat de AF-module van veel kruissensoren is voorzien. Ook de AF tracking algoritmes zijn verbeterd, waardoor ook snel bewegende onderwerpen in de AF-C modus haarscherp vastgelegd worden.

Nieuw pixelshift systeem II werkt ook uit de hand

Het door PENTAX ontwikkelde Pixel Shift Resolution System – dat het mogelijk maakt om volledige RGB-informatie vast te leggen door de beeldsensor te verschuiven – is geüpgraded naar het Pixel Shift Resolution System II.  Bij het vorige pixelshift-systeem was het noodzakelijk om vanuit een statief te werken om de sensor te laten verschuiven. Met het vernieuwde systeem kun je beelden met volledige RGB-resolutie vastleggen bij opnamen vanuit de hand. De voordelen van het systeem zijn de hoge mate van details, scherpte, natuurgetrouwe kleuren en zeer weinig ruis.

Hoogwaardige beeldprestaties met optimale ruisonderdrukking

Door een nieuwe ingebouwde accelerator te koppelen aan de PRIME IV beeldverwerkingsengine is de beeldkwaliteit verhoogd en wordt de ruis gereduceerd. Door de maximale ISO-waarde naar 819.200 te verhogen, kan ook in de bereiken tot 25.800 enorm veel winst worden behaald met reductie van ruis.

Alle objectieven gestabiliseerd door bewegingsreductie

Het vijf-assen Shake Reduction II systeem zorgt voor haarscherpe foto’s, zelfs uit de hand. Het systeem geeft volledige controle over de grote full-frame beeldsensor en is speciaal ontwikkeld om bewegingen bij het vasthouden te compenseren, ongeacht de oorzaak of hoek. De bewegingsreductie kan vijf lichtwaarden opvangen.

Geschikt voor extreme omstandigheden

Zoals van Pentax verwacht kan worden, is ook de nieuwe PENTAX K-1 Mark II probleemloos te gebruiken in extreme weersomstandigheden: stofdicht, spatwaterdicht en bestand tegen temperaturen tot -10 graden Celsius.

Aan de achterkant is de PENTAX K-1 Mark II voorzien van een flexibel, kantelbaar LCD-scherm, dat met een simpele beweging vrijwel alle kanten op kan worden gekanteld. Daarnaast is de outdoor monitor functie van het scherm, die snelle aanpassing van de helderheid mogelijk maakt, flink verbeterd om beter zichtbaar te zijn op donkere locaties. De rood verlichte monitorweergavefunctie maakt het kijken naar het scherm gemakkelijker wanneer je ogen gewend zijn geraakt aan de donkere omgeving tijdens nachtelijke fotografiesessies.

Voor PENTAX K-1 Mark II is er de keuze uit 15 full frame-objectieven. Daarnaast kunnen ook PENTAX APS-C-objectieven (met crop) worden gebruikt.

Eind maart is de camera in België verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1.999,-