Ricoh WG-50: Tot twee uur lang onder water filmen en fotograferen

Ricoh Imaging, onderdeel van Ricoh Company, introduceert de RICOH WG-50, een digitale compact camera. Het nieuwe model heeft een lichte maar stevige body en is extreem water- en schokbestendig. De digitale camera geeft een extra dimensie aan fietsen, surfen, duiken en andere outdoor sporten.

De camera is eenvoudig en veilig te bevestigen aan een fiets, surfplank of jetski. Dankzij de Triple anti-shake bescherming, die trillingen bij alle instellingen voorkomt, is het beoefenen van extreme sports tijdens het fotograferen en filmen geen enkel probleem. Ook de helderheid van het scherm is gemakkelijk aan het licht of situatie aan te passen.

De compacte constructie maakt het mogelijk om tot wel twee uur lang onder water te filmen en/of fotograferen. Ideaal voor het schieten van de perfecte foto van een zeldzame vis of het filmen van een mooie surfsessie. Daarnaast is de solide, luchtdichte body ook schokbestendig tot valpartijen van 1.6 meter, stofdicht en bestand tegen temperaturen tot -10 graden. Zelfs in extreme omstandigheden ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit foto’s. Met de 5x optische zoomlens fotografeer je grenzeloze landschappen, maar er is ook de mogelijkheid om close-up beelden te schieten vanaf één centimeter afstand.

Onderwatermodus

De speciale onderwatermodus is ingesteld om kleur en contrast te optimaliseren. Deze instellingen leveren scherpe, realistische beelden die het contrast van de verschillende lichtinvallen in het water compenseren. In de onderwatermodus maak je bovendien met slechts één druk op de knop tegelijkertijd foto’s met en zonder flits. Een erg handige functie waardoor je je op grote diepten puur op de foto kunt focussen in plaats van op de instellingen. Eenmaal weer boven water kun je kiezen voor de beste optie.

De WG-50 is tevens voorzien van een back-illuminated CMOS-beeldsensor en high-performance beeldverwerker en maakt het mogelijk tot ISO 6400 te fotograferen. De camera maakt met circa 16.0 effectieve megapixels, scherpe en duidelijke hoge resolutie foto’s. Met de Handheld Night Snap modus schiet je ’s nachts automatisch meerdere foto’s van hetzelfde moment. De camera produceert daaruit vervolgens één scherpe foto voor een optimaal eindresultaat. Ben je bijvoorbeeld op safari en wil je snel een mooie foto van een jachtluipaard maken, schakel deze functie dan in en je bent verzekerd van een scherp resultaat.

Extreme video-opnames

Door middel van Full HD-filmopnamen kunnen gebruikers hoge kwaliteit video’s maken (1920 x 1080 pixels, 16:9 proporties) met een frame ratio van dertig frames per seconde. Extra creativiteit wordt onder andere mogelijk gemaakt met slow motion playback en intervalfuncties. De micro-HDMI ingang op de body zorgt voor gelijktijdige output van Full HD-filmclips en geluid naar externe audiovisuele apparaten.