Sharp e-scooters

Sharp Consumer Electronics, een van ’s werelds toonaangevende technologiebedrijven, introduceert haar meest recente innovatie in België: e-scooters, praktische en betaalbare transportmiddelen die zijn ontworpen om uw dagelijks leven gemakkelijker te maken en tevens het milieu te ontzien. Deze producten combineren de eeuwenlange traditie van Sharp met een fris design en bewijzen dat het bedrijf in staat is om met de steeds veranderende tijden mee te gaan.

Sharp’s e-scooters: wees mobiel

De populariteit van e-scooters kende de afgelopen jaren een snelle groei. Sharp draagt bij aan deze e-mobiliteitstrend met twee verschillende e-scootermodellen: de EM-KS1 en de EM-KS2. Beide scooters hebben een minimalistisch maar eenvoudig ontwerp met een gestroomlijnde zwarte bekleding. Met een gewicht van respectievelijk iets meer dan 14,5 kg en 18,8 kg kunnen ze gemakkelijk worden meegenomen. Dankzij de vouwfunctie en het praktische ophangsysteem kunnen de scooters worden opgeborgen terwijl ze toch maar weinig ruimte innemen.

Deze unieke scooters hebben een USB-laadpoort in hun stuur, zodat je jouw telefoon kan opladen. Dit is vooral handig omdat het zorgt voor een continue stroomvoorziening wanneer je bijvoorbeeld navigatie apps gebruikt. Volledig opgeladen heeft de EM-KS1 een bereik van 25 km, terwijl de EM-KS2 een bereik heeft van 35 km. Door de grote actieradius en de duurzame accu’s zijn de toestellen geschikt voor langere ritten. Dit alles tegen een redelijke prijs, waardoor de scooters van Sharp wellicht tot de meest interessante technologische producten behoren die in 2022 op de markt worden gebracht.

Model EM-KS1 is gemaakt van aluminiumlegering, staal en ABS, met 8,5″ honingraatbanden, een motorvermogen van 36V (350W brushless), en een accu van 36V 6.6Ah. Het tweede model, EM-KS2, bestaat uit aluminiumlegering en staal, heeft 10″ luchtbanden met een zelfde motorvermogen en een 36V 10.4Ah accu. Voor een maximale beleving zullen diverse accessoires beschikbaar zijn (zoals telefoonhouders)..

Hoogwaardige connectiviteit met Sharp Smart Life App

Tegelijk met de scooterlancering introduceert Sharp “Sharp Life” een app voor de bediening van Sharp-apparaten. Met deze app kan het merendeel van de Sharp-consumentenproducten worden bediend. Het laat je toe om de huidige status van jouw scooter bij te houden door parameters weer te geven zoals het batterijniveau (weergegeven in percentage), de afgelegde afstand en zelfs opgeslagen ritten. De app fungeert ook als sleutel, waarmee de scooter op afstand kan worden vergrendeld en ontgrendeld. Andere afstandsbedieningsfuncties zijn onder meer koplamp- en deklichtinstellingen, versnellingsinstellingen en een snelheidsmeter.

Geen koolstofuitstoot

We kunnen gerust zeggen dat we vandaag de dag allemaal hoge eisen stellen aan milieuvriendelijke producten die duurzaamheid aanmoedigen. Toch zijn we de vertrouwde merken die ons door de jaren heen hebben vergezeld, niet vergeten. Met hun nieuwe e-scooters heeft Sharp apparaten ontwikkeld die zorgen voor een groenere ecologische voetafdruk. Hoe? Om te beginnen door geen CO2-uitstoot of andere vervuilende stoffen te produceren. Je kan er tevens zeker van zijn dat je niet bijdraagt aan de geluidsoverlast in jouw stad. Omdat hij uit slechts enkele onderdelen bestaat en gemakkelijk kan worden gedemonteerd, is de e-scooter ook gemakkelijk, duurzaam en betaalbaar te onderhouden.

Veiligheid is een prioriteit

Op de meeste Europese markten zijn de regels voor het gebruik en de constructie van de voertuigen al gestandaardiseerd. Bovendien is het veiligheidsconcept van de producten door Sharp nauwgezet en rigoureus herzien. De veiligheidsnormen van dit wereldberoemde technologiebedrijf zijn buitengewoon hoog, zoals 100 jaar succes hebben bewezen. Een uniek aspect dat deze scooters bijzonder veilig maakt, is de dubbele achterwielophanging, die zorgt voor een stabiele rit, zelfs op een hobbelige ondergrond. Dubbele remmen behoren tot de standaarduitrusting van Sharp scooters, met zowel een mechanische schijfrem achter als een extra elektrische rem die de veiligheid van het voertuig aanzienlijk verbeteren. Een after-sales service is beschikbaar voor klanten na de aankoop, bijvoorbeeld voor het leveren van reserveonderdelen wanneer deze nodig zijn.

De IPX4-certificering van de scooters garandeert een weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden zoals regen, waardoor de scooters schadevrij door kleine plassen kunnen rijden. Een ander veiligheidsaspect van de apparaten is eenvoudigweg dat het reizen per e-scooter een autonome manier van reizen is.