Slim parkeren met artificiële intelligentie

Op de Corda Campus in Hasselt heeft IT-dienstenleverancier Cegeka een slim parkeersysteem gelanceerd waarmee bezoekers en bewoners van de campus op basis van artificiële intelligentie moeiteloos kunnen parkeren op de technologiecampus. Slimme slagbomen, ANPR camera’s, badgesystemen, welkomstschermen en GDPR compliant databanken met nummerplaten communiceren er met elkaar om elke chauffeur eenvoudig naar de juiste parking te begeleiden. Het technologiebedrijf Cegeka lanceerde met dit project haar smart parking platform Capacity. Voor de realisatie bundelde Cegeka haar krachten met The Safe Group, voor de welkomstschermen, en BAM Bormet voor de slagbomen.

Het slimme parkeersysteem moet ervoor zorgen dat parkeren op de Hasseltse technologiecampus Corda Campus nog nooit zo gemakkelijk was. Het Capacity Platform van Cegeka registreert namelijk in real time de wagens die toerijden en bepaalt vervolgens of de slimme slagboom opent. Ze gaat dus na of de bestuurder van de wagen een plaats krijgt op de bezoekers- of de bewonersparking of dat de bestuurder moet uitwijken naar de nabijgelegen parking.

Slimme parkeertechnologie

Het Capacity Platform, een Cegeka-cloudtoepassing voor smart B-to-B parkeerbeheer, zorgt ervoor dat alle parkinghardware zoals slagbomen, detectielussen, signalisatieschermen en ANPR-camera’s, volledig geïntegreerd zijn ook met gebouwtoegangssystemen (badge-readers) en digital signage systemen.