Sonos Beam (Gen 2)

Sonos kondigt Beam (Gen 2) aan, een nieuwe versie van de toonaangevende compacte smart soundbar voor tv, muziek, games en meer. De nieuwe Beam biedt een verbeterde en intensere geluidsbeleving met meer diepte en helderheid, en bevat bovendien ondersteuning voor Dolby Atmos. Beam (Gen 2) zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf 5 oktober voor € 499, en kan vanaf nu worden gereserveerd op Sonos.com.

“We zeggen vaak dat home cinema een echte aanjager zal zijn voor onze sector, en Beam heeft daar een enorm belangrijke rol in gespeeld als een van de bestverkopende soundbars in zijn categorie”, aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. “Op basis van wat we de afgelopen jaren hebben geleerd over goede luisterervaringen en home cinema, hebben we een manier gevonden om Beam van nieuwe functies en nog beter geluid te voorzien – terwijl we het compacte formaat dat klanten zo waarderen, hebben behouden.”

Geniet van panoramisch geluid met de nieuwste generatie Beam, nu met ondersteuning voor Dolby Atmos

De nieuwe Beam zorgt voor een nog betere home cinema-beleving, op tijd voor de release van alle nieuwe films en tv-shows die dit herfstseizoen hun intrede maken. Dankzij de compatibiliteit met meer dan 100 streamingdiensten die beschikbaar zijn in de Sonos-app kunnen fans profiteren van geweldige verbeteringen in geluid, design en verpakking.

Net als alle Sonos-producten is ook de nieuwe Beam afgestemd met behulp van het Sonos Soundboard – toonaangevende specialisten uit de muziek- en filmwereld – om zo de beste en meest authentieke geluidservaring te kunnen leveren. Je kunt het geluid van Beam ook finetunen met Trueplay. Daarmee worden het geluid van de soundbar en geluidsreflecties door muren en meubels gedetecteerd om de beste luisterbeleving te bieden voor jouw kamer en opstelling.

Plaats Beam voor een staande tv, of bevestig hem eenvoudig aan de muur met de (bestaande) Sonos muurbeugel voor Beam. Je bedient Beam met de Sonos-app, de afstandsbediening van je tv, een van de spraakassistenten, Apple AirPlay 2, muziek-apps zoals Spotify en meer. Luisteraars kunnen Beam op zichzelf gebruiken of draadloos uitbreiden met een subwoofer en achterspeakers voor nog meeslepender entertainment.

Meer manieren om muziek af te spelen: Sonos breidt de ondersteuning uit voor nieuwe diensten en audioformaten

Sonos komt later dit jaar met ondersteuning voor het decoderen van DTS Digital Surround Sound via het S2-platform voor Playbar, Playbase, Amp en beide generaties van Beam en Arc. Sonos kondigde ook plannen aan voor de Ultra HD-muziekdienst van Amazon Music, die later dit jaar in een aantal markten wordt gelanceerd en het gebruikers mogelijk zal maken om nummers te beluisteren in een lossless audioformat tot 24 bit/48 kHz op hun Sonos-speakers. In Nederland en België biedt Amazon zijn Music-dienst nog niet officieel aan. Tot slot wil Sonos Dolby Atmos Music ondersteunen, een immersief audioformaat dat de traditionele grenzen van studio-opnames overstijgt en je middenin het nummer plaats zodat je ieder detail van de muziek in je kunt opnemen.