Sonos brengen Gorillaz tot leven in ‘Spirit House’

Sonos gaat een samenwerking aan met de band Gorillaz. Ter ere van het langverwachte nieuwe album ‘Humanz’ creëren ze samen drie Spirit Houses, waaronder een in Amsterdam. Hier vinden fans tijdelijk een virtueel huis van de band. Met een indrukwekkende experience brengt Sonos de wereld van Gorillaz visueel tot leven; en dankzij de nieuwe Sonos PLAYBASE – de laatste toevoeging aan het Sonos home theater speakers-assortiment – ook in geluid.

Van 21 april tot in mei 2017 toveren Sonos en Gorillaz industriële ruimtes in Amsterdam, Berlijn en New York om in Gorillaz Spirit Houses. Hier vinden fans onder meer een real-life uitvoering van de lounge van Murdoc, 2D, Russel en Noodle in het huis van Gorillaz. Ze krijgen daar de kans om nog dieper in de wereld van de band te duiken, via exclusieve tracks en visuals door speciaal ontworpen installaties en projecties.

“Dompel jezelf onder in high-tech-geluid, leef je uit met wonderlijke visuals, en laat de experience je meenemen op de ultieme reis.” – songwriter en bassist Murdoc Niccals.

De eerste Sonos en Gorillaz Spirit House-experience vindt van 21 tot en met 23 april 2017 plaats in Brooklyn, New York (VS). Daarna volgt Berlijn, Duitsland van 28 tot en met 30 april, waarna het huis op 6 mei neerstrijkt in Amsterdam.

“Gorillaz zijn zeer inspirerend in het feit dat ze zich niets aantrekken van de beperkingen van media en formats”, zegt Dmitri Siegel, Sonos VP of Global Brand. “De lancering van hun eerste album in zeven jaar is een belangrijk moment voor alle Gorillaz-fans, en we nodigen mensen van over de hele wereld dan ook graag uit om dit moment met Sonos te komen ervaren.”

Toegang tot de Sonos en Gorillaz Spirit Houses is gratis. Fans kunnen zich registreren via http://www.sonos.com/gorillaz.