Sonos Era

Sonos introduceert Sonos Era 300 en Sonos Era 100, de nieuwste generatie smart speakers die een nieuw hoofdstuk in geluids- en designinnovatie inluiden.  Sonos Era 300 is een krachtige, revolutionaire nieuwe speaker ontwikkeld voor de beste beleving van ruimtelijke audio. Sonos Era 100 is de geremasterde opvolger van bestseller Sonos One. De Era-familie is afgesteld door prijswinnende artiesten en technici, en brengt meeslepend luisteren naar nieuwe hoogtes. Ook bieden de speakers nieuwe verbindingsmogelijkheden en verbeterde Trueplay™-technologie. Era 300 en Era 100 zijn de eerste speakers die zijn gebouwd volgens Sonos’ nieuwe verantwoorde designnorm. Daaronder vallen langdurige bruikbaarheid, energiebesparende technologieën en de toepassing van PCR (post-consumer recycled) materiaal.

“In een tijd waarin lawaai en achtergrondgeluid continu aanwezig zijn, is luisteren belangrijker dan ooit. Het is onze visie om van luisteren een beleving boordevol gevoel te maken, en om onze klanten te helpen zich blij en energiek te voelen door middel van hun favoriete muziek- en audiocontent”, legt Patrick Spence, CEO van Sonos, uit. “Era is de nieuwe generatie smart speakers. Die belichaamt ons streven naar innovatie in geluid, verantwoord design en een hechte samenwerking met artiesten en content creators.”

Era 300: een ongeëvenaarde ruimtelijke audiobeleving voor luisteraars én content creators

Era 300 heeft maar liefst zes krachtige drivers en dat is ongekend voor een enkele speaker. De drivers sturen het geluid naar links, rechts, naar voren en omhoog voor revolutionaire audioprestaties die luisteraars in het centrum van hun muziek en films in Dolby Atmos plaatsen. 

“Dolby Atmos heeft een totaal nieuwe manier gecreëerd om muziek en audio-entertainment te ervaren. Die laat geluid en muziek ongelofelijk gedetailleerd tot leven komen met een ongeëvenaarde helderheid en diepte”, vertelt Kevin J. Yeaman, CEO van Dolby. “Era 300’s geluidsinnovatie en Dolby Atmos samen zorgen voor een totaal nieuwe en meeslepende muziekervaring.”

“Ruimtelijke audio is de nieuwste evolutie op luistergebied, vergelijkbaar met de verschuiving van mono naar stereo. Het creëert een beleving die je echt omhult met je muziek”, aldus Giles Martin, VP Sound Experience bij Sonos. “Nu zowel content creators als de grootste streamingdiensten kiezen voor ruimtelijke audio voor muziek, is het moment aangebroken om een uitbundige luisterbeleving te creëren die de belofte van dit spannende en creatieve format waarmaakt.”

Era 100 een toonaangevend icoon opnieuw uitgevonden

Era 100 is ietsje groter dan zijn voorganger Sonos One, maar is voorzien van volledig nieuwe hardware en software en een next-gen akoestisch ontwerp dat gedetailleerd stereogeluid en diepe bass produceert.

Premium, verantwoord design dat met iedereen rekening houdt

Voortbouwend op de tijdloze door akoestiek ingegeven designkeuzes van Sonos, zijn Era 100 en Era 300 een antwoord op de uitdagingen waar ons milieu voor staat. Bovendien zijn ze beter voor iedereen die de ontwerpen gebruikt door de opvallende nieuwe UI en innovaties. Daardoor gaan ze langer mee, verbruiken ze minder energie en maken ze gebruik van gerecycleerd materiaal in elk product. 

“We passen dezelfde vooruitziende blik toe op verantwoord design als op het creëren van krachtige nieuwe luisterbelevingen”, vertelt Kitty Suidman, Design Director, Product Sustainability. “Ons streven naar duurzaamheid is vanaf het begin verankerd in ons designproces. En de Era-familie vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in ons streven producten te maken die langer meegaan dan verwacht, efficiënter presteren en veiligere en circulaire materialen gebruiken.”