Sonos Radio

Sonos introduceert Sonos Radio: een gratis, advertentie-ondersteunde streaming-radioservice exclusief voor de meer dan 10 miljoen Sonos-gebruikers wereldwijd. De nieuwe service is een aanvulling op de ruim honderd streamingopties die nu al beschikbaar zijn op Sonos, en introduceert een compleet nieuwe manier van radioprogramma’s ontdekken. Naast de meer dan 60.000 internationale radiostations van verschillende streamingpartners, komt Sonos met een gloednieuwe eigen programmering:

Bijna de helft van alle luistertijd op Sonos wordt besteed aan de favoriete stations en dj’s van gebruikers. In het streamingtijdperk blijft radio zich ontwikkelen. Radio vormt een inspiratie voor en aanvulling op on-demand-muziekdiensten en podcasts, en brengt luisteraars van over de hele wereld bij elkaar die graag samen nieuwe luisterervaringen ontdekken.

“Sonos heeft het klanten altijd makkelijk gemaakt om de rijkdom aan muziekstreamingdiensten te ontdekken, door premium producten te ontwikkelen die geweldig klinken en klanten de vrijheid te geven om de diensten naar eigen voorkeur te gebruiken”, aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. “Sonos Radio brengt op een eenvoudige, elegante manier streaming-radioservice en een selectie radiostations met speciaal geselecteerde muziek samen. Dat is nog maar het begin, want we zullen blijven werken aan diensten die onze klanten een betere beleving bieden en onze partners de mogelijkheid geven om hun beste content onder de aandacht te brengen.”

Stream radiozenders van over de hele wereld

Met Sonos Radio is het heel eenvoudig om stations van over de hele wereld te ontdekken dankzij de integratie van meerdere internetradio-diensten, zoals TuneIn. Op basis van hun postcode kunnen gebruikers luisteren naar muziek, sport, nieuws en meer van lokale stations en krijgen ze toegang tot stations van over de hele wereld. Zo kunnen ze hun dag bijvoorbeeld beginnen met een nationaal radiostation – denk aan Radio 2 of Studio Brussel – en daarna switchen naar hun favoriete zender in het buitenland, zoals SomaFM in San Francisco of BBC Radio in Engeland. Bovendien worden er, in samenwerking met partners, doorlopend nieuwe zenders toegevoegd aan Sonos Radio. Zo is al bekend dat de zenders van Global – Europa’s grootste radiobedrijf – en Radio.com binnenkort ook te beluisteren zijn.

Ontdek nieuwe muziek op Sonos Sound System

Naast bestaande radiozenders, introduceert Sonos Radio originele radioprogramma’s met een brede muziekselectie speciaal geselecteerd door dj’s en artiesten: Sonos Sound System. Dit station wordt gecureerd en gehost door het Sonos-team en opgenomen in een nieuwe radiostudio in de flagship-store in New York. Luisteraars kunnen genieten van nieuwe, bekende of herontdekte muziek, behind the scenes-verhalen en uitzendingen met gastartiesten als Angel Olsen, JPEGMAFIA, Phoebe Bridgers, Jeff Parker (Tortoise), Vagabond en meer. Elke woensdag vanaf 18.00 is een nieuwe uitzending te beluisteren die begint met een zestig minuten durend programma van de gastartiest. De programma’s bevatten muziek en commentaar over inspirerende artiesten, releases en het nieuwste werk van de host zelf.

Luister naar de favoriete muziek van artiesten op Artist Stations

Op de advertentievrije Artist Stations wordt de muziekkeuze bepaald door actuele inspiratie, te beginnen met het station van Radiohead’s Thom Yorke. De artiestenstations bevatten een regelmatig bijgewerkte selectie van honderden nummers van artiesten die zich hebben laten inspireren door hun eigen invloeden en obsessies. Het station van Thom Yorke, In the absence thereof…, is al te beluisteren. In de woorden van Thom: “Hier kun je, in een nieuwe vorm, luisteren naar de continu evoluerende compilatie van alles wat ik de laatste tijd ben tegengekomen, wat me fascineerde, me ontroerde, me niet loslaat, me uitdaagt, nieuwe deuren opent, me herinnert aan wat ik anders misschien was vergeten, krankzinnig complex is of juist schittert in eenvoud. Het kan nieuw of oud of opnieuw uitgevonden zijn, en heftig, chaotisch, zwaar of licht. Nu we zo veel tijd binnenshuis doorbrengen hoop ik dat dit een welkome connectie brengt en een vorm van ontsnapping biedt… misschien komen de muren dan iets minder snel op je af.”