Sony breidt de 4K HDR TV-lijn uit met de nieuwe X-serie en A-serie

Sony kondigde tijdens CES 2017 een nieuwe serie 4K HDR-televisies aan. Deze nieuwe BRAVIA Tv’s maken optimaal gebruik van 4K HDR content, met diepere zwarttonen en perfecte helderheid van kleuren. De nieuwe modellen hebben een zeer hoog helderheidsbereik en contrast. Precies zoals de makers van de content het voor ogen hadden.

Het aanbod van HDR (High Dynamic Range) is sterk gegroeid met de opkomst van videostreamingdiensten, 4K UHD Blu-ray en PlayStation4-games. Accurate beeldverwerking zorgt voor betere beeldkwaliteit, waardoor films en games realistischer lijken. De Z-serie had al realistische beelden en diepe kleuren dankzij de 4K HDR Processor X1. Met deze twee nieuwe TV-lijnen maakt Sony de power van de 4K HDR Processor X1 Extreme bereikbaar voor een breder publiek.

De nieuwe XE93-serie is uitgerust met nieuwe LED Backlight Drive technologie en de Slim Backlight Drive+. De Slim Backlight Drive+ is een verder ontwikkelde versie van de Slim Backlight Drive. Het is een verbeterde Grid-Array Backlightsysteem in een slanke vormgeving met betere beheerste local dimming. Met zijn Quad-Edge ledstructuur en X-tended Dynamic Range PRO local dimming- en boostingtechnologie biedt deze drive meer helderheid en contrast – om precies te zijn 10 keer het XDR-contrast van een conventionele led-tv.

Om een bredere selectie 4K HDR-schermen te bieden, zal Sony de 4K HDR OLED TV introduceren als “BRAVIA OLED”. De A1-serie biedt een totaal nieuwe visuele ervaring dankzij een combinatie van de hoge beeldkwaliteit van OLED met het X1 Extreme geluidssysteem.

Dankzij de ruim 8 miljoen pixels van OLED biedt de A1-serie een visuele ervaring met diepe zwarttinten, authentieke kleuren en een vrije zichthoek. De X1 Extreme houdt het enorme aantal pixels perfect onder controle en stelt de BRAVIA OLED in staat 4K HDR-beelden op hoog niveau weer te geven.

De innovaties van BRAVIA OLED gaan verder dan beeldprestaties. De A1-serie is de eerste grootformaat tv die geluid uitzendt vanuit het scherm zelf. Sony heeft een nieuwe geluidstechnologie met de naam Acoustic Surface ontwikkeld. Dankzij het ontwerp resoneert het hele scherm met geluid dat rechtstreeks uit het scherm zelf afkomstig is. Dit maakt een eenwording van beeld en geluid mogelijk. Zo ontstaat een brede synchronisatie van beeld en geluid, zelfs aan de zijkanten. In combinatie met de brede zichthoek van OLED biedt de A1-serie een visuele en auditieve ervaring, ongeacht de kijkpositie.

De Acoustic Surface-technologie draagt bij aan de vormgeving van de A1-serie. Er wordt geen gebruik gemaakt van conventionele speakers rond een  standaardtoestel. Het resultaat is een unieke vormfactor zonder standaard en dus zonder afleiding van het beeld.

Zowel de nieuwe XE93-serie als de A1-serie ondersteunen daarnaast Dolby Vision, het HDR-formaat van Dolby Laboratories.

Sony kondigt ook drie nieuwe 4K HDR-reeksen en drie Full HD HDR-televisieseries aan voor 2017. De XE90- en XE85-serie zijn voorzien van de nieuwe 4K HDR-processor X1 voor hoge beeldkwaliteit.