Sony ZV-E1

Sony kondigt vandaag de nieuwe ZV-E1 aan, ’s werelds kleinste en lichtste full-frame camera geschikt voor verwisselbare E-mount lenzen. Ook beschikt deze camera, net als de Alpha 7RV, over geavanceerde AI-technologie met rijke gradatieprestaties, weinig ruis en hoge lichtgevoeligheid voor hoogwaardige cinematische beelden. De camera biedt zowel vlog als cinematische functionaliteiten en biedt professionele content creators maximale creatieve vrijheid en veelzijdigheid.

Hoogwaardige beeldkwaliteit om jouw onderwerp zo goed mogelijk vast te leggen

De ZV-E1 is een 35 mm full-frame camera met een back-illuminated CMOS Exmor R-sensor. Deze sensor heeft 12,1 effectieve megapixels die hoge lichtgevoeligheid, weinig ruis en prachtige bokeh leveren.

Door de BIONZ XR processor heeft de ZV-E1 tot 8 keer meer verwerkingskracht dan de ZV-E10. Ook verbetert de BIONZ XR processor de prestaties van de camera aanzienlijk op het gebied van gradatieweergave, kleurreproductie, ruis, lichtgevoeligheid en meer. Het verwerken van data zal geen enkel probleem zijn, ook niet bij het maken van opnamen in 4K (QFHD: 3840 x 2160) met 120p. De BIONZ XR-processor draagt daarnaast bij aan de verbeterde AF-snelheid en -precisie.

Met full-frame uitlezing in 10-bit 4:2:2 kunnen hoogwaardige 4K (QFHD)-video’s worden opgenomen, zonder pixel binning. Daarnaast levert de camera 4K-beelden met hoge resolutie en veel mogelijkheden in post productie.

Content creators kunnen met de ZV-E1 vanaf dag 1 in 4K 60p opnemen en vanaf juni met een firmware-upgrade filmen in 4K 120p via de Creators’ Cloud. Hiermee biedt deze camera buitengewoon vloeiende 5x (max.) slow-motion beelden. De ZV-E1 levert uitstekende beeldkwaliteit bij het rechtstreeks afspelen van video in slow of quick motion in de S&Q-modus wanneer er gebruik wordt gemaakt van het XAVC S-I-formaat bij 60p en een maximale bitsnelheid van 600 Mbps (4:2:2 10-bit, H.264, All-I). Wanneer de camera de update ontvangt in juni en bij gebruik van het XAVC S-formaat, kan tot 10x slow motion met Full HD-resolutie worden gebruikt bij 240 fps. Dit biedt nieuwe perspectieven voor het vastleggen van dynamische sporten.

Het 15 stops dynamisch bereik maakt het mogelijk om natuurlijk-ogende beelden vast te leggen in diverse lichtsituaties zonder licht- of schaduwdetails te verliezen. Het standaard ISO-bereik loopt van 80 tot 102400 voor zowel foto’s als film. Het uitgebreide bereik van foto’s is 40 tot 409600 en het uitgebreide bereik van film is 80 tot 409600.

Een cinematische ervaring

De ZV-E1 kan hoogwaardige content creëren door middel van Cinematic Vlog-instellingen. Met deze instellingen kunnen creators op een intuïtieve manier scènes creëren die eruitzien als speelfilms. Door een geschikte ‘Look’ en ‘Mood’ te kiezen, kan iedereen cinematische opnames maken die perfect passen bij de scène en creatieve intenties van de gebruiker.

De Cinematic Vlog-instellingen omvatten ‘Looks’, ‘Moods’ en de AF-overgangssnelheid.

‘Looks’ leveren natuurlijke middentonen, zachte kleuren en vloeiende highlights die essentieel zijn voor een ’cinematic look’ en huidtinten verbeteren.

‘Moods’ benadrukken specifieke kleuren.

De AF-overgangssnelheid bepaalt hoe snel autofocus schakelt tussen onderwerpen.

Het algehele bioscoopgevoel wordt verder verbeterd door een framesnelheid van 24 fps en de breedbeeld Cinemascope-beeldverhouding (2,35:1) met zwarte balken boven en onderaan het beeld.

Voor een echte cinematische look is de ZV-E1 voorzien van S-Cinetone. S-Cinetone is gebaseerd op Sony’s Cinema Line-technologie en levert natuurlijke middentonen. Deze natuurlijke middentonen zijn essentieel voor een gezond ogende huidskleur wat bijdraagt aan de bioscoopwaardige videokwaliteit die deze camera levert.

Een selectie van nieuwe creatieve looks maakt het gemakkelijk om interessante looks voor foto’s en video rechtstreeks in de camera te creëren. 10 creatieve looks worden geleverd als pre-sets die direct gebruikt kunnen worden of kunnen worden aangepast.