Tover je woonkamer om tot bioscoop

Sony kondigt een aantal nieuwe modellen in het beeld- en geluidsassortiment aan: de nieuwe UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray speler, de HT-ST5000 Dolby Atmos-compatibele Soundbar en de STR-DN1080 AV-receiver met DTS X. De woonkamer wordt omgetoverd tot een bioscoop, dankzij de combinatie van 4K HDR beeldweergave en de geluidskwaliteit van de Dolby Atmos en DTS X.

Bioscoop ervaring

De UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray speler biedt Ultra HD-technologie. Deze Blu-ray speler is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment, om de meest innovatieve weergave van 4K Ultra HD Blu-ray te bieden. De UBP-X800 biedt een zuivere weergave van geluid, dankzij Hi-Res Audio. DSEE HX verbetert de samplingfrequentie en de bitdiepte van het oorspronkelijke signaal. Dit leidt tot een natuurlijker geluid en een breder dynamisch bereik, wat in de buurt komt van High-Resolution Audiokwaliteit.

De meeste Blu-ray spelers sturen de audio en videosignalen via dezelfde HDMI-uitgang naar de tv. Om de geluidskwaliteit op niveau te houden, kan de UBP-X800 het audio- en videosignaal opsplitsen en ze via aparte HDMI-uitgangen versturen. Op deze manier blijft storing minimaal.

De UBP-X800 heeft een hard Frame en Beam-behuizing die mechanische trillingen minimaliseert. Het toestel is volledig compatibel met vrijwel alle audiocodecs. Zo kunnen er High-Resolution bestanden tot wel 192kHz/24-bit en DSD tot wel 11,2MHz afgespeeld worden.

De ingebouwde Bluetooth maakt het mogelijk om via een draadloze koptelefoon ongestoord te luisteren. Het geluid kan tegelijkertijd ook via de tv afgespeeld worden, voor de andere televisiekijkers. Het is ook mogelijk om via Bluetooth de boxen aan de Blu-ray te koppelen. Op deze manier kan in iedere kamer van het huis van het geluid genoten worden.

Draadloos, kamer vullend geluid

In samenwerking met Sony Pictures is de HT-ST5000 Soundbar ontwikkeld. De connectiviteitsfuncties zijn compatibel met de nieuwste 4K TV-standaards. Samen met de UBP-X800 zorgt dit voor een bioscoopervaring in de huiskamer.

De Soundbar biedt meerkanaals audio en neemt nauwelijks ruimte in. De twee Atmos speakers aan weerszijden van de Soundbar zorgen voor een extra geluidsdimensie. Dit resulteert in een 7.1.2-kanaals luisterervaring. Gecombineerd met coaxiale High-Resolution Audio speakers met aparte woofers en tweeters in een enkele behuizing, resulteert dit in heldere geluidseffecten. De draadloze sub zorgt voor krachtige, diepe bassen.

Muziek afspelen is gemakkelijk met behulp van de ingebouwde Spotify Connect en Chromecast. Met ruim 100 muziekstreamingapps tot de beschikking, plus de flexibiliteit van Wireless Multi-Room, Bluetooth en NFC.

Flexibel kijk- en luisterplezier

De bioscoop ervaring wordt versterkt met behulp van de STR-DN1080 AV-receiver. De STR-DN1080 heeft Dolby Atmos en DTS X-ondersteuning met 4K HDR-doorvoer en -upscale, plus High-Resolution Audio. Hierdoor is het een interessant product voor serieuze audioliefhebbers. De receiver kan surround sound simuleren met extra kanalen voor een volledige 7.1.2 surroundervaring.

De STR-DN1080 is gebouwd voor 3D-surround geluid en voor een natuurlijke geluidservaring. De flexibele speakeroplossing ‘verplaatst’ het geluid om de optimale positie en hoek te simuleren voor een betere audio-ervaring. De Phantom Surround Back-instelling voegt twee virtuele achterspeakers toe voor een volledige 7.1.2-kanaals ervaring met een 5.2.1-installatie.

De STR-DN1080 heeft meerdere verbindingsmogelijkheden, waardoor het gemakkelijk is om alle toestellen aan te sluiten. Deze AV-reciever heeft 6 HDMI-ingangen en 2 uitgangen. Ook USB, Bluetooth, ingebouwde Chromecast, Spotify Connect en Wireless Multi-Room ontbreken niet. Kortom: De STR-DN1080 is een flexibele en goede oplossing voor al het kijk en luister plezier.

De UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray speler is vanaf het voorjaar van 2017 in de Benelux te koop voor een consumentenprijs van ca. € 400.

De HT-ST5000 Soundbar is vanaf het voorjaar van 2017 in de Benelux te koop voor een consumentenprijs van ca. € 1500.

De STR-DN1080 AV-receiver is vanaf het voorjaar van 2017 in de Benelux te koop voor een consumentenprijs van ca. € 800.