Virtual Park, het eerste VR- en AR-park maakt zijn programmering bekend

Enkele weken voor zijn officiële opening stelt Virtual Park exclusief de zeven grote attracties voor die de bezoekers in de fantastische wereld van de virtual en augmented reality zullen onderdompelen. In het Virtual Park, de grootste E-Sportplek van Europa, kan u een interactieve cinema, games met een speelse en pedagogische insteek of de grote klassiekers en de laatste nieuwigheden van VR-spellen ontdekken.  Het toekomstige park van meer dan 4000m² stelt een waaier voor aan onuitgegeven en hoogtechnologische activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn aan heel betaalbare prijzen.

Virtual Park : 7 werelden en 4000m² spitstechnologie

1.     Arena 42 – De eerste E-sportzone in Europa !

De hoofdattractie van het park is Arena 42, de eerste en grootste E-sportzone in Europa.

In een op maat gemaakte omgeving, uitgerust met een ultranauwkeurige technologie die elke lichaamsbeweging volgt (Full Body Tracking), nemen twee teams van 4 spelers het in de arena tegen elkaar op om de planeet Mars te veroveren.

Elke speler beweegt zich vrij in een ruimte die zo groot is als een pakhuis, dankzij de 100% wireless Optitrack technologie, tot op vandaag de meest perfomante voor VR (Active Tracking), gewapend met ultralichte HP Z VR, een Striker vr geweer met ultrarealistische terugslag en audio-video Oculus brillen die de beste ervaring van het ogenblik bieden.

Voor spelers of gewone toeschouwers die comfortabel op de tribunes van Arena 42 zitten, is VR meer dan een spel en wordt het een sport op zich met supporters en kampioenschappen waar de beste teams het in een superspannende sfeer tegen elkaar opnemen.

2.     Team 51 – Sla de invasie van buitenaardse wezens af!

In een team van 4 tot 6 partners, is de missie van de spelers een bevriend ruimteschip dat in moeilijkheden verkeert in de Melkweg te helpen. Met hun VR-bril, Stricker VR Lite-geweer en geconnecteerde vesten met Full Body Tracking-technologie moeten de reddingsteams samenwerken om de invasie van buitenaardse wezens af te slaan en te ontdekken wat er met de bemanning gebeurd is. Een collectief spel waar eendracht macht maakt!

3.     Robot Ring – Kies uw robot en trek ten strijde!

In een futuristisch kader gaan robots van de laatste generatie de strijd aan om het kampioenschap van de Virtual Park Ligue te winnen. De robots komen recht uit Japan en zijn echte technologische juweeltjes.  Ze zijn uitgerust met impactsensoren en een applicatie met augmented reality. Ze worden intuïtief en vlot bestuurd door klein en groot. Kan u uw tegenstanders de baas voor de eindgong slaat?

4.     The Playground – Bewegen, zich vermaken, leren!

The Playground zorgt ervoor dat fysieke activiteit een plezier wordt en dat u zich al lerend uitleeft. The Playgrond is uitgerust met LÜ-technologie, specifiek voor interactieve fysieke activiteiten, in een intelligente plek die in realtime op de gedragingen en interacties van de spelers reageert. Plezant, verbluffend en dynamisch: u vergeet dat u beweegt, veel plezier!

5.     V-Race – Op uw plaats? Klaar? Start!

Met V-Race kruipen de bezoekers in de huid van een motorrijder van de toekomst. In een wereld die door de film “TRON” geïnspireerd wordt, meten de motorrijders zich met elkaar om deze vlammende en levensechte race te winnen. Een activiteit voor wie van adrenaline houdt!

6.     VR Box  – Zet uw eerste stappen in de VR

U hoeft geen expert te zijn om u in Virtual Park te amuseren! Wie geboeid is door nieuwe technologieën, videogames of gewoonweg nieuwsgierig is, kan alles uitproberen en de VR te lijf gaan in de VR Box! De bezoekers kunnen zich in deze 10 individuele cabines de virtuele realiteit eigen maken en aan hun tempo een hele reeks werelden verkennen. Zet uw bril op en vertrek op virtual adventure!

7.     VP Theater  – De 7e kunst wordt kinderspel!

Met Skemmi, worden donkere zalen echte speelzalen. Het VP Theater hangt vol met camera’s die gebaren, geluiden en kleuren herkennen en dompelt het publiek onder in een virtuele wereld waar eenieder in een personage wordt omgetoverd dat deel uitmaakt van het spel dat op grote schermen geprojecteerd wordt. Verenig uw krachten om het spel te winnen! – Attractie beschikbaar vanaf eind 2018.

Virtual Park : een volledige ervaring die voor iedereen toegankelijk is

Virtual Park is méér dan een pretpark, het is ook een plaats om spannende momenten te beleven met het gezin, met vrienden, alleen of met twee. Naast de VR-games stelt het park een reeks activiteiten voor waarmee iedereen zijn dag rijk kan vullen: een virtual realitymuseum, eetgelegenheden, ontspanningsruimtes (8), kinderruimtes, een souvenirwinkel… Het park telt eveneens 600m² kantoren voor onderzoek en ontwikkeling en een Teambuildingruimte.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers volop van de ervaring kunnen genieten, stelt Virtual Park één dagtarief voor. Met een toegangsprijs voor een volwassene vanaf 55 euro, heeft elke persoon het recht om minimum 6u te spelen en/of een activiteit te beoefenen voor een volledige dag. Voor een volwassene komt dit neer op 8,50 € per uur, wat een uitzonderlijk lage speeltijd/prijsverhouding is voor VR.
Start aan het begin van het schooljaar 2018

Virtual Park Moeskroen opent zijn deuren aan het begin van het schooljaar 2018. In afwachting van de officiële opening, zijn er binnenkort tickets in voorverkoop beschikbaar via de Kickstarter.com-crowdfundingscampagne waar een beperkt aantal bètatesters de ervaring kan beleven.