Vive Cosmos Elite Headset en External Tracking Faceplate

HTC Vive® maakt bekend dat het de komende weken zowel een headset-only versie van de Cosmos Elite Headset als de External Tracking Faceplate als een standalone accessoire op de markt zal brengen. Hiermee biedt het aan eigenaars van een Vive (of degenen die al basisstations en controllers hebben) een mooie upgrade-optie. Wie een van deze accessoires aankoopt, krijgt bovendien een code voor de VR first person shooter game Half-Life: Alyx.

De Vive Cosmos Elite is pas gelanceerd. Het toestel combineert de prestaties van externe tracking met de flexibiliteit van het Cosmos-platform om te voldoen aan de vraag van de meest veeleisende VR-gebruikers. Alle Vive Cosmos headsets bieden dezelfde indrukwekkende beeldbeleving (op het verbluffend scherm met een gecombineerde pixelresolutie van 2880 x 1700) en diverse comfortfuncties, waaronder een innovatief opklapbaar ontwerp dat gebruikers met gemak van en naar hun virtuele wereld kan brengen.

Half-Life: Alyx

De headset-only optie is specifiek voor bestaande Vive eigenaars met basisstations en controllers. Het accessoire dat nu op de markt komt voor €599, bestaat uit een vooraf geïnstalleerde External Tracking Faceplate en de Cosmos headset. Daarnaast krijg je er de game Half-Life Alyx bij en zes maanden gratis toegang tot de app store Viveport Infinity. De External Tracking Faceplate, verkrijgbaar voor €219 als upgrade accessoire voor Vive Cosmos, kan worden gebruikt met het basisstation (versie 1.0 of 2.0) en de originele Vive of Vive Pro controllers. Het frontje is eenvoudig te verwisselen met de originele inside-out tracking faceplate van de Vive Cosmos. De External Tracking Faceplate bevat eveneens een code voor Half-Life: Alyx en zes maanden gratis toegang tot Viveport Infinity.

De Elite headset zal vanaf april beschikbaar zijn in verschillende landen (zie in onderstaande tabel voor exacte datum). De External Tracking Faceplate zal later in dit kwartaal wereldwijd worden geïntroduceerd. HTC VIVE gaat deze nieuwigheden zo snel mogelijk op de markt trachten te brengen.