Waarom voor een gebogen scherm kiezen?

Voor sommige mensen is het thuiskantoor alleen een plek om papierwerk af te handelen. Voor zzp’ers is het de plek waar zij bijna al hun werk doen. Het georganiseerd houden van je werkruimte is essentieel om efficiënt te werken. Toch is het in bijna alle thuiskantoren moeilijk om orde te houden: rommel, vele interrupties en stapels met papier verstoren vaak de werkrust. MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, grijpt de ‘Organiseer je thuiskantoor dag’ aan om te laten zien hoe de nieuwste gebogen schermen van Philips mensen thuis kunnen helpen bij het concentreren.

Gebogen schermen voor meer concentratie

Het switchen van een plat naar een gebogen scherm kan helpen bij het verminderen van afleiding en het minimaliseren van vermoeidheid aan de ogen. Een gebogen scherm focust zich op de meest belangrijke persoon: de gebruiker. Door zich licht om het zichtveld heen te buigen, creëert het scherm een groter gevoel van persoonlijke ruimte, laat het zaken die op de achtergrond gebeuren verdwijnen en verhoogt het de beleving van mensen. Of je nou bezig bent met je huishoudkosten, vakantiefoto’s of een rapportage maakt voor je baas.

Op de werkplek thuis heb je veel typische afleidingen. De gebogen schermen kunnen je helpen bij het vasthouden van je concentratie. De nieuwste Philips gebogen schermen bieden een gebogen vorm van 1800 millimeter, welke zorgt voor een grotere diepte met minder beeldverstoring en een rijker contrast rond de randen van het scherm. De ultradunne schermranden verhogen de schermruimte en de beleving.

De twee laatste gebogen schermen van MMD, met Ultra Wide Color-technologie, zijn de BDM4037UW van 40 inch en de 278E8QJAB van 27 inch. De eerstgenoemde biedt een LCD-scherm van 40 inch, het grootste gebogen scherm op de markt met een 4K UHD-resolutie (3840 x 2160 pixels). Het scherm bevat ook geavanceerde multi-domain vertical alignment-technologie, die zorgt voor hoge statische contrastwaarden voor extra levendige en heldere beelden. Net als de meeste 32 inch- of grotere schermen van Philips, bevat de BDM4037UW opties die meerdere gelijktijdige inputs toestaan. Dit maakt multitasking nog eenvoudiger. De nieuwste toevoeging aan deze line-up, de 278E8QJAB met een scherm van 27 inch, is bedoeld voor kleinere ruimten. Deze monitor bevat zowel goede aansluitingen als een verfijnde Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Heldere kleurrijke beelden

Een gebogen scherm is het meest effectief wanneer kenmerken zoals kleurreproductie precies goed zijn. Ultra Wide Color-technologie, standaard aanwezig in de laatste gebogen schermen van Philips, biedt een breder kleurengamma voor een accurate kleurreproductie. Dit is nuttig voor verschillende taken. Gebruikers van grafische programma’s, kunnen bijvoorbeeld vertrouwen op een accurate reproductie van Ultra Wide Color om een perfecte match tussen de schermkleuren en de kleuren in realiteit na te jagen. De 278E8QJAB heeft een kleurengamma met 130% sRGB, gebaseerd op CIE 1931-gamma (104% NTSC, gebaseerd op CIE 1976) tegenover het gebruikelijke 99% sRGB (72% NTSC).