Zelf getest: Bowers & Wilkins PI7

Audiomerk Bowers & Wilkins bracht dit voorjaar nieuwe wireless in-ear headphones op de markt. Met de PI7 willen ze de geluidskwaliteit naar een hoger niveau tillen onder andere dankzij een noise-cancelling functie. Ook het draadloos opladen is mooi meegenomen. Voor actieve sporters, maar ook voor gewone wandelaars zijn deze draadloze in-ears een must have.

Uniek ontwerp

Aangezien het oog ook wat wilt is de eerste indruk vaak de beste. Bij de Bowers & Wilkins PI7 is dat niet anders. Het design van de smartcase ziet er onmiddellijk goed uit en de in-ears zelf ook. Een kwalitatief en stevig ontwerp met hoog draagcomfort zijn de eerste benamingen waar je aan denkt. In de praktijk blijkt dit ook. Je hebt niet het gevoel dat je plots de oortjes gaat verliezen en dat is toch wel belangrijk.

Straffe geluidskwaliteit

Kwaliteit komt altijd op één en dat is bij de Bowers & Wilkins PI7 niet anders. Het geluid is fantastisch dankzij de heldere tonen en indrukwekkende bassen. Elk oortje heeft een eigen versterker en dat zorgt voor een stevige bass die je tot in de details kan waarnemen. Tel daarbij nog de noise-cancelling functie bij waardoor storend omgevingsgeluid wordt weg gefilterd en je hebt de hoofdprijs gevonden.

Handige functies

Naast muziek luisteren kan je ook een telefoongesprek voeren of digitale meetings volgen met de Bowers & Wilkins PI7. Dankzij de zes microfoons ben je perfect verstaanbaar voor iedereen. Verder kan je ook gebruik maken van Siri en Google Assistant. Als we dan toch een minpuntje moeten opmerken dan is het de mogelijkheid om het volume aan de buds te wijzigen.

Draadloze smartcase

De Bowers & Wilkins PI7 worden geleverd in een draadloze smartcase. De accuduur van de oortjes is vier uur, maar de smartcase kan voor 16 uur extra muziekplezier zorgen. Je kan met andere woorden de in-ears maximaal vier keer opladen. De smartcase kan je draadloos opladen en zelfs gebruiken als Bluetooth bron. Zo kan je bijvoorbeeld de case inpluggen in een entertainment systeem op een vliegtuig en zo draadloos luisteren.