Zelf getest: Canon EOS RP

Canon is bekend om haar camera’s en bijhorende lenzen van hoge kwaliteit. Het is dan ook geen geheim dat de meeste professionele fotografen voor dit merk kiezen. Canon lanceerde de EOS RP in 2019 als een compacte full frame systeemcamera waarbij je eenvoudig de lenzen kan wisselen. Wij mochten de Canon EOS RP testen.

Lichtgewicht

De Canon EOS RP heeft een heel compacte body. Daardoor is het toestel ook een stuk lichter. Veel lichter zelfs, maar zonder in te boeten op de kwaliteit. De grote 26.2 megapixel full frame sensor valt meteen op en dit zorgt voor een geweldig resultaat. Ook voor vloggers is dit een echte aanrader. Filmen doe je in 4K en full HD. Het LCD-touchscreen is 180 graden kantelbaar waardoor je steeds in optimale omstandigheden kan werken. Verder is er een USB aansluiting waardoor je een microfoon en koptelefoon gemakkelijk kan inpluggen. Verder is er uiteraard ook WiFi en Bluetooth voorzien.

Superieure beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de Canon EOS RP is erg goed, want er is amper ruis waar te nemen. Het contrast en de kleuren zijn erg levendig en intens. Dankzij de 4779 autofocuspunten kan je scherpstellen tot aan de rand van je beeld. Zo krijg je enorm meer vrijheid in de compositie. Met vijf beelden per seconde haalt de Canon EOS RP een mooie snelheid. Tenslotte kan je ook rekenen op een nieuwe DIGIC 8 processor.

Nieuwe functies

In tegenstelling tot zijn grote broer, de EOS R, heeft de EOS RP enkele nieuwe functies. Silent Mode is een heel handige functie als je in een stille omgeving zit zoals in de natuur. De sluiter is dan amper hoorbaar. Met Focus Bracketing kan een reeks opnemen waarbij de scherpstelling automatisch varieert. De camera start met scherpstellen dichtbij en gaat dan steeds iets verder. Je kan zelf instellen hoeveel opnames de camera moet nemen.