Zelf getest: EPOS Adapt 460 headset

Op zoek naar draadloze geluidsoplossingen? Epos onthult onder de naam EPOS x SENNHEISER de eerste draadloze headset met nekband, de Adapt 460. Een lichte headset van uitstekende kwaliteit met modern ontwerp. Ideaal voor professionals die houden van een draadloze in-ear headset met Bluetooth verbinding. Extra troef: de trilfunctie voor meldingen zoals een inkomende oproep. Wij mochten de EPOS Adapt 460 headset testen.

Het Deense audiomerk Epos lanceerde onlangs vier hoofdtelefoons waaronder de Adapt 460. De headset is geschikt om aan te sluiten op je computer, tablet of smartphone en vooral gericht op zakelijk gebruik, maar uiteraard kan je hem ook privé gebruiken.

Gemakkelijke installatie

Dankzij de meegeleverde Bluetooth USB Dongle is de installatie een fluitje van een cent. Je kan zo gemakkelijk de Epos Adapt 460 in-ears headset synchroniseren met je computer, tablet of smartphone. Bovendien is alles draadloos waardoor je veel minder gehinderd wordt. Indien gewenst kan je toch de USB kabel gebruiken. Het duurt ongeveer twee uur voor de headset volledig is opgeladen en daarmee bedraagt de totale batterijduur 13 uur.

Active Noise Cancelling

De Active Noise Cancelling technologie is een andere grote troef voor zakelijk gebruik. Door het uitsluiten van omgevingsgeluid heb je geen last van je collega’s of andere storende geluiden. Ook ruis wordt gereduceerd en is zo goed als onhoorbaar. Dat komt uiteraard de productiviteit op kantoor ten goede.

Trilfunctie

Je bent steeds bereikbaar dankzij de ingebouwde trilfunctie. Bij een inkomende melding zoals een oproep worden lichte trillingen door de nekband gestuurd. Met een simpele druk op de antwoordknop kan je deze onmiddellijk beantwoorden.

Impact van slechte audio

Volgens Jesper Kock van Epos kan geluid onze gemoedstoestand sterk beïnvloeden. “We vangen geluiden niet op met onze oren, maar met onze hersenen. Onze oren zijn enkel een middel voor onze hersenen. Omgevingsgeluiden blijven dus een storend probleem voor onze gezondheid en productiviteit. Dankzij onze Active Noise Cancelling is dit verleden tijd. Deze technologie gebruikt het ANC systeem van de microfoon om het geluid en ruis te detecteren. Als reactie wordt anti-geluid geproduceerd om het storende omgevingsgeluid tegen te gaan en het resultaat is verbluffend.”