Zelf getest: Honor 10 Lite

Is de Honor 10 net te duur? Dan kan je misschien opteren voor de Honor 10 Lite. Een lichtgewicht en keuze uit verschillende kleuren. Zo kan je de Honor 10 Lite op het eerste zicht omschrijven, maar met een 24 megapixel camera aan de voorkant en een groot scherm misschien een mogelijke topper. Wij gingen de Honor 10 Lite testen.

Jeugdig design

De Honor 10 Lite ziet er visueel goed uit. Kies uit verschillende kleuren zoals Sky Blue, Sapphire Blue en Midnight Black. Het scherm is met zijn 6,21 inch zeker spectaculair te noemen. Bovendien is het beeld haarscherp en zijn de schermranden dun. Ideaal om te gamen of een filmpje te bekijken. Ook de batterij is goed. Bij normaal gebruik bedraagt de accuduur twee dagen. Bij een lege batterij duurt het ongeveer twee uur om deze helemaal opnieuw op te laden. De luidsprekers bevinden zich onderaan en dat kan soms vervelend worden bij het swipen. Onbewust wordt het geluid dan gedempt door je hand.

Selfie-fotografie

Op de achterkant van de Honor 10 Lite vinden we twee camera’s (13MP en 2MP), flitser en vingerafdrukscanner, maar vooral de AI-powered 24MP frontcamera valt op. Dit maakt van deze smartphone een echte selfie-telefoon. De AI-modus zorgt voor een ‘mooiere’ foto dankzij intelligente software, maar deze modus kan je éénvoudig uitschakelen. Filmen kan uiteraard ook met de Honor 10 Lite in full HD.

Competitieve prijs

De Honor 10 Lite heeft een geheugen van 64GB, maar kan gemakkelijk worden uitgebreid met een micro SD-kaartje. Het toestel heeft een adviesprijs van 229€ en is perfect voor selfie-freaks.