Zelf getest: HP ZBook Firefly 15 G8

Ben je op zoek naar een mobiel workstation? Dan kan je de HP ZBook Firefly 15 G8 overwegen. Ondanks het grote scherm kan je het toestel toch gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Dankzij de straffe prestaties kan je de laptop ook inzetten voor zakelijk gebruik. Wij mochten de HP Zbook Firefly 15 G8 zelf testen.

Sterke behuizing

Met een 15,6-inch FHD-display en een gewicht van slechts 2,27 kg heb je meteen twee grote troeven om de HP Zbook Firefly 15 G8 een mobiel workstation te noemen. Je kan de laptop gemakkelijk meenemen en dankzij de compacte behuizing voelt het toestel erg stevig aan. Het toetsenbord is uitgebreid met een numeriek klavier wat rekenen wat éénvoudiger maakt. Het scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 en toont scherpe details en aangename kleuren in full HD. Dankzij het ontspiegeld scherm zijn reflecties verleden tijd en kan je gemakkelijk buiten in de zon aan de slag. Tenslotte is er bovenaan een ingebouwde webcam die je kan afdekken.

Specificaties op een rij

Voor de techneuten onder ons: Besturingssysteem Windows 10 Pro 64, Processorfamilie 11e generatie Intel® Core™ i7-processor, Processor Intel® Core™ i7-1165G7, Chipset Intel® geïntegreerde SoC, Geheugen 16 GB DDR4-3200 MHz RAM, Interne opslag 512 GB PCIe® NVMe™ TLC SSD, Grafische kaart NVIDIA® T500, Grafische kaart (geïntegreerd) Intel® Iris® Xᵉ-videokaart, Audio van Bang & Olufsen, twee stereospeakers en HP microfoon aan de voor- en achterkant.

Ongestoord de dag door

Eén van de voornaamste pluspunten van de HP ZBook Firefly 15 G8 is de lange levensduur van de batterij. Je komt er dankzij de 56 Wh batterij ongestoord de dag mee door. Extra troef is de HP Fast Charge. Hiermee kan je razendsnel opladen van 0 tot 50% in nauwelijks 30 minuten.