Zelf getest: Huawei Watch Fit

Op zoek naar een smartwatch inclusief activity tracker en sporthorloge? Overweeg zeker de Huawei Watch Fit. Met dit sporthorloge kan je jouw sportsessies en workouts meten, analyseren en perfectioneren tot in de puntjes. Wij mochten de Huawei Watch Fit testen.

Lichtgewicht

Met een gewicht van 39 gram merk je nauwelijks dat je de Huawei Watch Fit rond je pols hebt. Aangezien je niet het gevoel hebt extra gewicht mee te dragen komt dit het draagcomfort ten goede. De smartwatch beschikt over een 1,64-inch AMOLED scherm en is meteen het eerste Huawei horloge met een afgeronde en rechthoekige wijzerplaat. Het strakke en smalle design straalt elegantie uit. De Huawei Watch Fit is waterbestendig tot 50 meter en is beschikbaar in verschillende kleuren: Graphite Black, Mint Green, Cantaloupe Orange of Sakura Pink.

Diverse functies

Primeur voor de Huawei-smartwatch zijn de Quick-workout animaties. Door 44 fitnessroutines te combineren met 12 animaties kan je steeds rekenen op een passende workout. Daarnaast biedt het horloge 13 hardlooplessen, 96 trainingsmodi, ingebouwde GPS en 5ATM waterbestendigheid voor gebruik in het zwembad. Leuke extra’s zijn de timer, stopwatch, gewichtsregistratie, wekker met trilfunctie, zaklampfunctie, weersvoorspellingen en ‘zoek telefoon’. De Huawei Watch Fit werkt met de Huawei Health App op je smartphone om al je prestaties gemakkelijk te kunnen analyseren. Deze smartwatch heeft bij normaal gebruik een batterijduur van minstens een week. Groot pluspunt is dat de Huawei Watch Fit gebruik maakt van de snelle oplaadtechnologie. Zo kan je na vijf minuten laden opnieuw een volledige dag verder.

Nieuwe levensgezel

De kans bestaat dat je de Huawei Watch Fit steeds rond je pols hebt en dit dus je nieuwe levensgezel wordt. Dankzij de nieuwe Huawei TruSeen 4.0-hartslagtechnologie krijg je een nauwkeurigere 24-uurs hartmonitoring. Zo worden veranderingen in de bloedzuurstof-, slaap- en stresscondities bijgehouden. Met Huawei TruSleep wordt je totale slaap en je verschillende fases gemeten en weergegeven in de Huawei Health App. Zo weet je steeds of je voldoende nachtrust hebt gehad. Tenslotte worden ook je dagdagelijkse bezigheden bijgehouden zoals je aantal stappen, afgelegde kilometers, hartslag, … Ben je te lang non-actief? Dan krijg je een reminder om je aan het bewegen te zetten. Kortom, alles wat je wil weten zal de Huawei Watch Fit je kunnen vertellen.