Zelf getest: iRobot Braava Jet M6

Poetsen! You love it or you hate it. Voor de haters hebben we misschien de oplossing gevonden. Overweeg de Braava Jet M6 dweilrobot van Braava. Deze handige assistent ontwijkt je tafel, meubels en zelfs tapijten. Er kan zowel droog of nat worden gedweild. Ideaal om ’s avonds thuis te komen in een net en fris huis. Jouw ideale cleaning partner dus.

Automatisch laden

De iRobot Braava Jet M6 heeft een modern en strak design. Onder het deksel kan je een waterreservoir vinden die uitneembaar is. Uiteraard is er voor de dweilrobot ook een oplaadstation nodig. De robot kan op eigen initiatief het station lokaliseren en zichzelf opladen. Zelfs als zijn huishoudelijke taken nog niet ten einde zijn kan de Braava Jet M6 zichzelf wat bijladen en daarna verdergaan.

Zelfstudie

Volledig uitgepakt? De installatie verloopt vlotjes. Na het downloaden van de app kan je installatie starten. Met behulp van je draadloos netwerk zal de Braava Jet M6 onmiddellijk worden gevonden en kan hij starten aan zijn takenpakket. Na enkele rondjes zal de robot de verschillende ruimtes hebben geanalyseerd en opgedeeld. Hij is als het ware zelflerend. Via Smart Mapping krijg je daarna alle ruimtes te zien en kan je specifieke ruimtes aanduiden die opnieuw moeten worden aangepakt. Via de app kan je ook steeds de batterijstatus opvolgen en de poetsgeschiedenis raadplegen. Zo kan je steeds volgen hoeveel minuten en vierkante meters de dweilrobot reeds gedweild heeft. Extra troef is dat je een eigen schoonmaakschema kan instellen zodat de Braava Jet M6 wekelijks, maandelijks, … aan het werk wordt gezet.

Dweilpads

Net als koffiepads heb je ook dweilpads. Bij de iRobot Braava Jet M6 krijg je vier dweilpads meegeleverd. Daarnaast heb je uiteraard ook schoonmaakmiddel nodig en vergeet het waterreservoir niet te vullen. Nu kan je dweilrobot aan de slag. Droog of nat dweilen is geen probleem, maar waarschijnlijk opteer je voor het nat dweilen. Een sprayer zorgt dat het schoonmaakmiddel op je vloer terecht komt en de dweilpads doen de rest. Het resultaat mag er zijn alhoewel we toch de indruk hadden dat we het zelf veel sneller zouden kunnen doen. Het grote voordeel is dan weer wel dat je ondertussen iets anders kan doen of zelf niet thuis hoeft te zijn.

Perfect match

Beschik je naast de Braava Jet M6 van iRobot ook over de Roomba S9? Gelukzak! Vanaf nu kan je beide robots op elkaar afstemmen. Laat de Roomba robotstofzuiger eerst de ruimtes stofzuigen en daarna is het de beurt aan de Braava om alles te dweilen. Geniet ondertussen van een drankje op je terras.