Zelf getest: iRobot Roomba j7+

Je vindt ze meer en meer in ieder huishouden: robotstofzuigers. Een tijdje geleden bracht iRobot de Roomba j7+ op de markt. Een zelflegende robotstofzuiger met wifi-verbinding en tal van andere handige snufjes. Dankzij de Genius 3.0 Home Intelligence ondersteuning kan de iRobot Roomba j7+ schoonmaken volgens al je wensen. Reden genoeg om de iRobot Roomba j7+ eens te testen.

Eerste kennismaking

De Roomba j7+ en zijn Clean Base Automatic Dirt Disposal zijn zo gemaakt dat ze in elk interieur passen. De robot is éénvoudig ontworpen met slechts één Clean Button bovenaan en een kleine camera vooraan. Een lichtring rond de Clean Button wordt wit als de robot aan het opladen is, wordt rood als de batterij bijna leeg is en wordt blauw als hij zijn laadstation zoekt. Dankzij de verborgen opbergruimte heb je altijd een extra stofzuigerzak bij de hand.

Simpele installatie

Plaats de iRobot Roomba j7+ in een gebied met goede wifi-verbinding en dichtbij een stopcontact. Installeer de iRobot Home-app, maak verbinding en voeg de robotstofzuiger toe. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zal de app u vragen om de robot een naam te geven en klaar is kees. De Roomba j7+ werkt trouwens perfect met Alexa en Google Assistant.

PrecisionVision Navigation

Objecten herkennen en onthouden in de toekomst is één van de belangrijkste taken voor een robotstofzuiger. De Roomba j7+ is uitgerust met PrecisionVision Navigation om items te herkennen. Bij de ingebruikname stuurt de Roomba je foto’s door van objecten die hij tegenkomt dankzij een kleine camera. Je kan daarna zelf beslissen of hij in de toekomst dit obstakel moet vermijden of niet. Zo leert de stofzuiger niet alleen je huis kennen, maar kan hij er ook real-time op reageren. Leuk weetje: Dankzij de Pet Owner Official Promise (P.O.O.P.) vervangt iRobot elke Roomba j7+ die huisdieruitwerpselen niet uit de weg gaat. Deze aanbieding is één jaar geldig vanaf de aankoop en geldt alleen voor vervangende producten.

Doelgericht stofzuigen

Via handige schoonmaakschema’s kan je de iRobot Roomba j7+ doelgericht laten werken. Zo kan je hem bijvoorbeeld automatisch laten stofzuigen wanneer je naar je werk vertrekt of net na het avondmaal. De robotstofzuiger beschikt over een krachtig zuigsysteem en werkt in geordende rijen. Het resultaat is dan ook meer dan voortreffelijk. Is de batterij bijna leeg? De Roomba j7+ keert automatisch terug naar zijn laadstation om op te laden en gaat daarna verder met schoonmaken waar hij was gebleven.

Geen vuile handen

De naam verklapt het al: Clean Base Automatic Dirt Disposal. Na het stofzuigen leegt de Roomba j7+ automatisch zijn opvangbak in de stofzak. Met één stofzak kan je ongeveer twee maanden lang de robotstofzuiger zijn gang laten gaan. Bij het legen komt geen stof of vuil vrij en je handen blijven proper.