Zelf getest: Nieuwe Teufel Cinebar One

Op zoek naar een ideale luidspreker die je zowel bij je televisie als bij je computer kan plaatsen? Het Duitse bedrijf Teufel heeft een nieuwe versie van de Cinebar One gelanceerd. De compacte luidspreker zorgt voor optimale surround voor iedereen. Wij mochten de nieuwe versie van de Teufel Cinebar One testen.

Zwart of wit

Teufel brengt de nieuwe Cinebar One uit in twee kleuren: zwart of wit. Zo ben je altijd zeker dat hij past in je interieur, want het toestel is multi-inzetbaar. Zo kan hij worden gekoppeld aan je televisie of computer, maar kan hij ook dienst doen als Bluetooth-apparaat en worden verbonden met je smartphone bijvoorbeeld. Verder kan de compacte soundbar aan een wand worden gemonteerd en worden uitgebreid met een optionele draadloze 6,5 inch subwoofer voor meer basgeluid.

Eenvoudige bediening

De Cinebar One van Teufel is gemakkelijk te bedienen. Je kan kiezen voor de rechtstreekse bediening aan de bovenzijde van de soundbar of via de meegeleverde afstandsbediening. Via de afstandsbediening kan je ook verschillende geluidsmodi selecteren: normal, voice en night. ‘Normal’ is de voor films en series geoptimaliseerde standaardmodus. Wie slapende kinderen of buren wil ontzien, gaat voor de modus ‘night’. Deze dempt luide fragmenten, terwijl de gebruiker alle zachte gedeeltes nog altijd perfect kan verstaan. De modus ‘voice’ zorgt met adaptieve functionaliteit voor beter verstaanbare dialogen. Dat geldt niet alleen voor praatprogramma’s en het nieuws, maar ook voor films en series waarin de hoofdrolspelers moeilijk te verstaan zijn. Ander pluspunt is de led-strip op de Cinebar One zodat je onder andere het volume kan zien.

Aangename sound

Kan je niet zonder hoogwaardig geluid? De Teufel Cinebar One zal je niet teleurstellen. Ondanks de compactheid zorgt hij voor een krachtige, maar aangename sound. Dankzij de Dynamore Ultra-technologie met een sidefiring speaker voor virtuele surround sound heb je het gevoel dat je middenin de actie zit.