Zelf getest: Nuki Smart Lock 2.0 en Bridge

Technologische snufjes geraken meer en meer ingeburgerd in alle woningen. Een nieuw voorbeeld hiervan is het elektronisch deurslot van Nuki dat een sleutel overbodig maakt. Je kan de deur gewoon openen met je smartphone dankzij de Nuki App. Wij mochten de Nuki Smart Lock 2.0 en Bridge testen.

Eerst en vooral is het handig om te weten dat Nuki geschikt is voor zo goed als alle deurcilinders. Via de website van Nuki kan je nagaan of ook jouw slot aan alle voorwaarden voldoet.

Eerste gebruik

Dat er geen boormachine aan te pas komt is meteen een grote opluchting. Het installeren van de Nuki Smart Lock 2.0 verloopt vrij gemakkelijk dankzij een deursensor. Dit is een klein plaatje in metaal die je op je deur kan kleven met dubbelzijdige tape. Zo weet je steeds of je deur open of gesloten is en krijg je een melding op je smartphone als je je huis verlaat met een open deur. Meestal zal het wel niet zover komen, want het openen of sluiten is duidelijk hoorbaar.

Nuki app

De app van Nuki is heel eenvoudig te downloaden en te installeren. Even synchroniseren via Bluetooth en klaar is kees. Zo kan je gemakkelijk zien of je deur open of gesloten is, maar er zijn nog handige functies. Met Lock ’n Go wordt je deur ontgrendeld en 20 seconden later opnieuw gesloten. Verder kan je tot 200 gebruikers toegang verlenen per slot. Zij kunnen dan met hun smartphone de deur openen of sluiten. Extra voordeel is dat je zelfs bepaalde tijdstippen kan instellen per gebruiker om toegangsrechten te verlenen. Ideaal voor de poetsvrouw bijvoorbeeld. Een andere functie is Auto Unlock. Hiermee kan je de Smart Lock 2.0 naar eigen smaak instellen. Zo kan je je deur automatisch laten openen als je je in een bepaalde straal van die deur bevindt.

Nuki Bridge

Wat is er speciaal aan de Nuki Bridge? Met de Nuki Bridge kan je je Nuki Smart Lock 2.0 verbinden met het internet. Zo loopt de bediening op afstand vlotter als er geen verbinding via Bluetooth mogelijk is. Een extra handige tool is dat je deur automatisch kan worden geopend van zodra je in de nabijheid van je deur bent. Tenslotte is het goed om te weten dat onafhankelijke instituten het slimme slot hebben getest en gecertificeerd als een veilig smart home-product.