Zelf getest: OnePlus 10T

Snelheid. Daar draait het bij de OnePlus 10T om. De fabrikant legt de focus hier volledig op, maar klopt het wel dat deze smartphone ultieme prestaties kan voorleggen? Wij mochten de OnePlus 10T testen.

Glanzende afwerking

De OnePlus 10T is beschikbaar in twee verschillende kleuren: Moonstone Black en Jade Green. Opvallend is het glanzend design en dit zorgt voor een hoog ‘bling bling’ gehalte. Reden hiervoor is de glazen behuizing met Gorilla Glass 5. Een beschermhoesje is dus zeker geen overbodige luxe. Verder zitten er drie camera’s op het camera-eiland op de achterkant en is het AMOLED-scherm van de smartphone 6,7 inch groot. Het scherm ontgrendelen kan éénvoudig met de vingerafdrukscanner.

Vier camera’s

Zoals gezegd beschikt de OnePlus 10T over drie gewone camera’s, maar er is ook een 16 MP selfiecamera. Ideaal voor een foto met het hele gezin tijdens een vakantie. De foto’s zien er erg goed uit met heldere kleuren. De hoofdcamera op de achterkant is een Sony 50 MP camera en zorgt voor heel scherpe beelden. Daarnaast is er nog een 8 MP camera met groothoeklens en 2 MP macrocamera, maar die zal je minder vaak gebruiken.

Indrukwekkende prestaties

De basisversie van de OnePlus 10T heeft 8GB RAM en 128GB opslagruimte, maar er is ook een tweede versie met maar liefst 16GB werkgeheugen en 256GB aan opslag. Verder is de smartphone uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor en die zorgt voor snellere prestaties met lager stroomverbruik. Dankzij een nieuwe 3D Cooling-technologie blijft de OnePlus 10T ook koel aanvoelen tijdens het gebruik, maar ook tijdens het laden. Ideaal voor multitaskers!

Snel opladen

De prestatiesnelheid lag sowieso al hoog van de smartphone, maar het opladen doet er nog een schepje bovenop. Dankzij het 150W-snelladen kan je in amper twintig minuten je batterij terug volledig opladen. Straffer nog. Na amper tien minuten laden is de batterij voldoende opgeladen om de dag door te komen. De Battery Health Engine, een nieuwe technologie van OnePlus, zal de levensduur van de 4800 mAh-batterij verlengen en de capaciteit behouden.