Zelf getest: OPPO Reno6

Na een succesvolle lancering in Azië heeft OPPO nu ook de Reno 6 bij ons uitgebracht. De smartphone zet fors in op video en fotografie, maar heeft ook veel meer te bieden. Door verschillende raakvlakken zal het toestel ongetwijfeld in de smaak vallen bij de liefhebbers van iPhone. Wij mochten de OPPO Reno6 testen.

OPPO Glow-ontwerp

De OPPO Reno6 is beschikbaar in twee kleuren: Arctic Blue of Stellar Black. Het toestel is met een gewicht van 182 gram eerder aan de lichte kant en voelt daardoor ook comfortabel aan. Het strak design heeft gelijkenissen met iPhone en de matte afwerking oogt erg goed. Het 6,43 inch AMOLED scherm kan rekenen op een beeldverversing van 90Hz en touch sampling rate van 180Hz. De Chinese fabrikant werkte de Reno6 af met het OPPO Glow-ontwerp. Zo lijkt het alsof er sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen op de achterkant van het toestel. Jammer genoeg is de smartphone niet stof- en waterbestendig, maar wel SGS-gecertificeerd. Dit betekent dat de OPPO Reno6 oogvriendelijk is en daardoor vermoeidheid kan verminderen.

Nieuwe AI-functies

Zoals gezegd wil OPPO met de Reno6 fors inzetten op fotografie en video. Dat doen ze met drie camera’s op de achterkant van de smartphone en een kwalitatieve selfiecamera van 32MP vooraan. Naast een 8MP-breedhoeklens en een 2MP-macrolens is er de hoofdcamera. Met 64MP krijg je mooie en scherpe beelden, maar in combinatie met de nieuwe AI-functies is het resultaat verbluffend. Zeker bij portretopnames. Zo is er de Bokeh Flare Portrait-modus om een bokeh-effect te creëren en de achtergrond wazig te maken. Uiteraard blijft het centrale object wel scherp en helder. Een andere modus is AI Highlight Video om automatisch omgevingslicht te detecteren en je opnames zo te optimaliseren. Daarnaast zijn er nog verschillende nieuwe AI-functies. Video’s opnemen kan tot 4k-resolutie met 30 frames per seconde.

Aangename gebruikservaring

De OPPO Reno6 wordt aangedreven door chipsets van Qualcomm en MediaTek. De opslagcapaciteit bedraagt 128GB en 8GB RAM-geheugen, maar hou er rekening mee dat je de opslag niet kan uitbreiden. De smartphone draait op Android 11, maar je krijgt er minsten twee jaar software-updates bovenop en drie jaar lang beveiligingsupdates. De gebruikservaring maakt het helemaal aangenaam met ColorOS 11.3.

Snel laden

De 4.300 mAh-batterij van de OPPO Reno6 is sterk genoeg om moeiteloos het einde van de dag te halen. Dankzij de SuperVOOC 2.0-snellaadtechnologie kan je in slechts een half uur het toestel volledig opladen. Een aanrader dus!