Zelf getest: Pentax K1

Het moet niet altijd Canon of Nikon zijn. Toch? Pentax van Ricoh Imaging heeft ook wel wat in zijn mars. Hoewel de body van de Pentax K1 redelijk veel weegt ligt hij toch goed in de hand. De resolutie is met 36,4 megapixels indrukwekkend en de prijs ligt onder de 2000€. Interessant om eens van dichterbij te bekijken dus.

Unieke functies

De Pentax K1 heeft enkele unieke functies. Voor liefhebbers van sterren is er de Astro Tracer die gebruik maakt van de GPS-sensor. De Astro Tracer-functie helpt dankzij langere sluitertijden sterren te fotograferen. Een andere functie is de Pixel Shift-functie. Dankzij vier snelle opnames wordt de ideale foto samengesteld. Gegarandeerd scherpe resultaten dus. Let wel dat de Pixel Shift-functie niet mogelijk is in combinatie met de flitser.

Uitklapbare monitor

De 3,2 inch-monitor van de Pentax K1 is flexibel en uitklapbaar. Zo kan je het scherm horizontaal, verticaal en diagonaal kantelen. Scherpstellen gaat éénvoudig met de autofocusmodule. Dankzij de 33 focuspunten kan een gemiddelde amateurfotograaf perfecte foto’s maken. Verder is de body volledig stof- en waterbestendig en kan je ook filmopnames maken in een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Assortiment objectieven

Bij het testen van de Pentax K1 van Ricoh Imaging maakten we gebruik van volgende lenzen: 90mm F2.8, een 24-70mm F2.8 en een telelens: 55-300mm F4.8. Net als de body zijn ook de objectieven stof- en waterbestendig. Goed om te weten is dat je oude analoge lenzen van Pentax ook nog bruikbaar zijn op de Pentax K1.