Zelf getest: Pentax KP met DFA 50mm lens

Ruim twee jaar geleden bracht Ricoh Imaging de Pentax KP op de markt. Hij werd geïntroduceerd als veelzijdige middenklasse spiegelreflexcamera uit de K-serie. De Pentax KP is geschikt voor alle omstandigheden: van dagelijkse hobbyfotografie tot outdoor fotoshoots in extreme weersomstandigheden.

Goede grip

De compacte body van de Pentax KP ligt perfect in de hand. Dankzij de drie handgrepen (grip S, M en L) die meegeleverd worden ben je zeker van een optimale grip zelfs als je verandert van lens. Verder is de SLR camera stofbestendig en waterproof. Ook vrieskou vormt geen probleem. Kortom: een body die wel tegen een stootje kan.

Uitklapbaar LCD-scherm

Het 3.0 inch LCD-scherm is uitklapbaar zodat je kan fotograferen vanuit ieder denkbare hoek. Het scherm is door een toplaag beschermd tegen krassen en andere schade. Op gebied van autofocus kan je rekenen op 27 scherpstelpunten. Zoals bij iedere spiegelreflexcamera kan je ook met de Pentax KP filmopnamen maken in HD.

Hoge prestaties

De Pentax KP beschikt over een CMOS beeldsensor met 24 miljoen pixels en een gevoeligheid tot ISO 819.000. Ook voor nachtopnames is het toestel heel geschikt dankzij de ruisonderdrukking. Gegarandeerd mooie foto’s van die ster of kaars.

Geavanceerde functies

Daarnaast zijn er nog heel wat handige functies. Dankzij de Pixel-shift kan je snel tot vier opnames na elkaar maken. Ideaal voor het wegwerken van ruis en je foto te verscherpen. De Pentax KP beschikt ook over ingebouwde WiFi. Hierdoor kan je gemakkelijk je foto’s op je smartphone of tablet bekijken en ze onmiddellijk online plaatsen op sociale media. Wil je een time-lapse maken? Geen probleem. Met de interval modus kan je opnames maken met een interval van 2 seconden tot 24 uur.

DFA 50mm lens

De Pentax DFA 50mm lens komt uit de Star-serie en is bestand tegen alle weersomstandigheden en stof; De coatingtechnologie van Pentax zorgt voor een lage reflectie en zo maak je haarscherpe opnames. Deze objectieflens met groot diafragma kan worden gebruikt op alle digitale SLR camera’s uit de K-serie. Meer info? Facebook Pentax, Facebook Theta, Instagram.

Wist je trouwens dat Pentax 100 jaar bestaat?