Zelf getest: Sonos Ray

De ingebouwde speakers van een televisie voldoen niet meer aan onze eisen. Daarom kiezen mensen sneller voor extern geluid zoals een soundbar. De Sonos Ray is een kleine en compacte soundbar die in iedere huiskamer zal passen. Kan het geluid ons ook bekoren? Wij mochten de Sonos Ray zelf testen.

Breed geluidseffect

De Sonos Ray is beschikbaar in een witte of zwarte uitvoering. Je kiest dus zelf of je hem al dan niet wilt laten opvallen in je kamer. Extra handig is dat de soundbar niet erg hoog is waardoor je hem onder je televisie kan schuiven om het esthetisch nog mooier te laten lijken. De brede soundbar zorgt vanzelfsprekend voor een breed geluidseffect en de afgeronde hoeken maken het geheel nog strakker.

Soundbar en draadloze speaker

Meteen de grootste troef van de Sonos Ray. Door zijn compactheid kan de soundbar ook dienst doen als draadloze speaker die je overal mee naartoe kan nemen. Installeer de app, maak verbinding met één van de bekende streamingdiensten zoals Spotify, YouTube, Apple Music of Deezera en het feestje kan beginnen. Ook internetradio’s zoals Sonos Radio en andere radiostations kunnen gemakkelijk worden gestreamd.

Overal synchroon geluid

De meeste mensen zullen de Sonos Ray weliswaar niet gebruiken als draadloze luidspreker, maar als soundbar voor hun flatscreen. De verbinding kan worden gemaakt via een optische kabel die meegeleverd is. Verbinding via HDMI is niet mogelijk. Naast de bediening via de app kan je de Sonos Ray ook bedienen met de knoppen bovenop de soundbar. Wil je surround sound? Dat kan door meer Sonos speakers toe te voegen of Sonos speakers te plaatsen in verschillende kamers. Zelfs buiten op terras kan er bijvoorbeeld een speaker worden geplaatst. Zo krijg je een mooi synchroon geluidssysteem.

Gepersonaliseerd geluid

Bekijk je een spannende film of ben je aan het gamen? Het geluid is in ieder geval van uitstekende kwaliteit. Door het brede effect wordt het geluid mooi verspreid. Enkele innovaties zoals het bass reflex-systeem zorgen voor duidelijke tonen. Voor een ideale luisterbeleving is er tenslotte nog Trueplay. Deze functie moet de klank afstemmen op de ruimte waarin de Sonos Ray zich bevindt. Na twee korte testjes krijg je een heel ander resultaat volledig afgestemd op je omgeving. Hierdoor kan het zijn dat je per kamer een ander soort geluid krijgt.