Zelf getest: Sony Xperia 5 II

Op gebied van smartphones is Sony een minder bekend merk, maar daarom niet minder kwalitatief. Hun nieuwe Sony Xperia 5 II moet dat bewijzen. Met 163 gram is het toestel een lichtgewicht. Wij mochten de Sony Xperia 5 II testen.

Smal, maar handig

Het eerste wat opvalt bij de Xperia 5 II is de atypische beeldverhouding. Met 21:9 is het 6.1 inch OLED scherm smal en dat heeft zo zijn voordelen. Zo ligt het toestel comfortabel en stevig in de hand en is daardoor heel handig te bedienen. Op de achterkant kan je drie camera’s vinden. De scanner om de Sony Xperia 5 II te ontgrendelen via je vingerafdruk kan je aan de zijkant vinden. We hebben trouwens zelf ondervonden dat de scanner heel betrouwbaar is.

Voor fotoliefhebbers

De Xperia 5 II kan rekenen op drie camera’s aan de achterkant: een primaire camera, telelens en groothoeklens. Allen kunnen plaatjes schieten tot 12 megapixel. Het resultaat is een scherpe foto met realistische, heldere en warme kleuren. Met de Photo Pro app kan je bovendien handmatig je instellingen wijzigen om de perfecte foto te maken. De camera aan de voorkant heeft een 8 megapixel lens en is ideaal voor selfies. Uiteraard kan je ook filmen met de Sony Xperia 5 II en ook daarvoor heb je een aparte app om je instellingen handmatig te wijzigen: de Cinema Pro app.

Enkele specificaties

De Sony Xperia 5 II komt met een stevige Qualcomm Snapdragon 865 processor en draait op Android 10. Hierdoor werkt de smartphone vlot en aangenaam. Op het toestel zijn vooraf al enkele standaardapp’s geïnstalleerd. Verder mag je rekenen op 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Met een microSD-kaart kan je de opslag verder uitbreiden.

Straffe batterij

De batterij van 4.000mAh is zeker een groot pluspunt. Bij intensief gebruik van de Sony Xperia 5 II kan je gemakkelijk een dag verder. Als je batterij volledig opgebruikt is kan je hem in een groot half uur voor de helft terug opladen. Sterk! Als we tenslotte toch een minpuntje moeten aanhalen is het de afwezigheid van draadloos laden.