Zelf getest: Gazelle Ultimate C380 HMB 

Vandaag is het Fiets naar je Werk Dag – hét geschikte moment om jou of één van jouw collega’s uit te dagen om één week lang naar het werk te fietsen. De goesting om te fietsen neemt alleen maar toe in België. Ruim één op de drie werknemers neemt de fiets naar het werk, zo blijkt uit onderzoek van Acerta uit 2022. Ook de woon-werkafstand die de Belg dagelijks aflegt wordt steeds langer. Bijna één op de vijf werknemers die met de fiets naar kantoor komt, legt dagelijks meer dan 30 kilometer af. Dat is een stijging van 11% tegenover 2016. Een ultiem gevoel van vrijheid. Dát is waar de nieuwe Ultimate e-bike van Gazelle voor staat. Deze sportieve e-bike fietst net zoals hij er uitziet: supercomfortabel. Wij mochten de Gazelle Ultimate C380 HMB testen.

Comfortabel en sportief

De Ultimate e-bike komt in drie verschillende modellen: Ultimate C5 HMB, Ultimate T10 HMB en Ultimate C380 HMB. De eerste indruk van de Gazelle Ultimate C380 HMB is alvast positief. De e-bike is beschikbaar in de kleur Mallard Blue en ziet er compact en strak uit. Mede dankzij de brede banden en de vering zit je comfortabel en stabiel. Hierdoor kan je ontspannen aan je fietstochtje beginnen. Om het geheel nog esthetischer te maken zijn alle onderdelen weggewerkt. Zo zijn de kabels, accu en motor subtiel geïntegreerd in het frame.  

Krachtige schijfremmen

Met de Gazelle Ultimate C380 HMB kan je niet enkel tijdens het fietsen schakelen, maar ook wanneer je stilstaat. Grote luxe dus! Logischerwijze ga je met een e-bike iets sneller dan met een gewone fiets. Ga je te snel? De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je op een veilige manier kan vertragen en uiteindelijk kan stoppen.  

Veiligheid primeert

De Ultimate C380 HMB komt met een 500Wh accu en Bosch Performance Line-middenmotor. Ook het Kiox 300-kleurendisplay werd geleverd door Bosch. Ideaal om je prestaties bij te houden. Op veiligheid werd zeker niet bespaard. Dankzij een krachtige koplamp en geïntegreerd achterlicht zal je ongetwijfeld opvallen in het verkeer.   

Fiets naar je werk

Met de lente in volle gang en de zomer in zicht, is fietsen naar het werk een geweldige manier om actief te blijven en van het weer te genieten. Op de fiets naar het werk gaan wordt steeds populairder. Voor 14,1% van de Belgische werknemers is de fiets inmiddels het belangrijkste vervoersmiddel.

Twijfel jij nog om (wat vaker) de fiets naar het werk te pakken? Gazelle geeft je vijf redenen waarom jij op die dag, en elke daaropvolgende werkdag, de fiets richting het werk zou moeten pakken.

Het is een gratis workout: Fietsen is een geweldige manier om meer in beweging te zijn en je conditie te verbeteren. De sportievelingen die naar het werk fietsen, zijn er in ieder geval van verzekerd dat ze een groot deel van hun dagelijkse portie cardio hebben gehad. Leuk feitje: je leeft gemiddeld net iets langer wanneer je korte afstanden aflegt met de fiets in plaats van met de auto, zo’n 240 dagen.

Fietsen is goedkoop: Naar het werk fietsen is een goede manier om geld te besparen. Een fiets kost ook geld, maar dit is een eenmalige investering en je hebt tegenwoordig (elektrische) fietsen binnen elke prijsklasse.

Goed en gezond voor het koppie: De fiets naar het werk pakken kan daarnaast je mentale gezondheid verbeteren. Een rondje fietsen verbetert namelijk de cognitieve functie, aandacht en slaapkwaliteit. Het vermindert bovendien bij velen ook stress en het heeft een positieve impact op je gemoed en zelfvertrouwen. Ideaal om je hoofd even leeg te maken en te ontsnappen aan je mobiele telefoon of andere schermen.

Het is beter voor de planeet: We beweren niet dat je de wereld kunt redden door de fiets naar het werk te pakken, maar het is wel een feit dat je er vergeleken met andere vervoersmiddelen CO2-uitstoot mee bespaart. Een elektrische fiets stoot namelijk maar 3% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto uit, zo blijkt uit een onderzoek van Milieu Centraal uit 2022.

Fietsen geeft je vrijheid: Je stalen ros staat altijd trouw voor de deur en vertrekt pas op het moment dat jij in de pedalen klimt. Rennen voor de bus? Aansluiten in de file? Het is niet langer aan de orde. Door de fiets te pakken bepaal jij wanneer je van huis vertrekt en hoe laat je weer thuiskomt.