Zelf getest: Vinaera Pro MV7

Zullen de gasten rode wijn drinken? Het is een vraag die je je meestal stelt wanneer je vrienden of familie hebt uitgenodigd voor een etentje. Het dilemma is vanaf nu voor eeuwig verleden tijd. Dankzij de Vinaera Pro moet je de flessen rode wijn niet meer vooraf openen om wat extra zuurstof te geven. Met deze innovatie wijnbeluchter kan je tijdens het schenken de wijn beluchten. Wij mochten de Vinaera Pro MV7 testen.

De meeste rode wijnen moeten extra zuurstof krijgen voor een vollere smaak en beter boeket. De decanteertijden variëren naargelang de leeftijd van de wijn, de regio, de druivensoort, … Vooral de druivensoort speelt een belangrijke rol. Cabernet Sauvignon, Syrah, Malbec en Sangiovese hebben bijvoorbeeld een sterke tanninesmaak en zullen langer lucht moeten krijgen.

In 2013 bracht Vinaera de eerste elektrische wijnbeluchter op de markt. Met een simpele duw op de knop was het vanaf dan mogelijk je wijn onmiddellijk te decanteren. In 2018 werd de Vinaera Pro voorgesteld. Grote innovatie was de mogelijkheid om zelf de decanteertijd te bepalen die het beste bij je smaak past. Door een simpele draai aan de knop kan je het effect van drie uur decanteren creëren.

De Vinaera Pro heeft een smalle buis die geschikt is voor flessen van 0,75l en 1,5l. De ingebouwde sedimentfilter zorgt ervoor dat er geen bezinksel in je glas gerecht komt. Het revolutionair product is ideaal voor mensen die geen verstand hebben van decanteren, maar wel willen genieten van een goed glas rode wijn. De Vinaera Pro is trouwens ook gemakkelijk te gebruiken voor andere wijnen en sterke dranken.

Zelf testen is heel éénvoudig. Ontkurk de fles rode wijn en vul een eerste glas. Plaats daarna de Vinaera Pro op de fles, stel de gewenste decanteertijd in en schenk een tweede glas in. Proef vervolgens van het tweede glas en daarna van het eerste glas. Je zal meteen een verschil merken en ontdekken dat een fles wijn verschillende smaken heeft. Wil je het nog wat spannender maken? Vul dan een derde glas één à twee uur vroeger en vergelijk opnieuw. Santé!