Zelf getest: Xiaomi Mi Watch Lite

Op zoek naar een stevige en betrouwbare smartwatch aan een zacht prijsje? Misschien is de Mi Watch Lite van Xiaomi dan wel iets voor jou. Met betrouwbare tracking van onder andere afstand, stappen, slaap, stress, hartslag, … kan dit misschien jou volgende levensgezel worden. Dankzij de Xiaomi Wear app kan je je prestaties steeds op je smartphone volgen. Wij mochten de Xiaomi Mi Watch Lite testen.

Uitgebreide kleurencombinaties

De Mi Watch Lite is een vierkante smartwatch met 1.4 inch LCD-scherm beschikbaar in drie verschillende kleuren: zwart, zilver en zand. Uiteraard kan je nog verder gaan door het bandje een eigen kleur te geven zoals zwart, roze, ivoor, marineblauw of olijfgroen. Met zijn 35 gram is de Mi Watch Lite een lichtgewicht en dat komt het draagcomfort zeker ten goede. De smartwatch werkt op Android en iOS en uiteraard kan je alle informatie synchroniseren met een app: de Xiaomi Wear app. De verbinding kan via Bluetooth 5.0.

Negen dagen actief

Het werd vooraf aangekondigd, maar we kunnen het bevestigen: de Xiaomi Mi Watch Lite heeft een batterijduur tot wel 9 uur. Uiteraard is dit zonder intensief gebruik, maar het blijft indrukwekkend. Het duurt iets meer dan 2 uur om de 230 mAh batterij terug volledig op te laden, maar zoals gezegd kan je dan ruim een week weer ongestoord verder.

Slimme functies

De Xiaomi Mi Watch Lite is in de eerste plaats een sporttracker voor zowel indoor als outdoor. Met diverse metingen zoals hartslag, calorieën, stappen, … kan je steeds je prestaties analyseren en optimaliseren. Dankzij de ingebouwde GPS kan je achteraf je routes ook herbekijken die je hebt afgelegd. Je kan elf verschillende sporten monitoren waaronder de populairste: fietsen, lopen en zwemmen. Logisch dus dat de Mi Watch Lite ook waterbestendig is tot een diepte van 50 meter. Grote troef is dat je ook je verschillende zwembewegingen kan monitoren.

Uitgebreide mogelijkheden

Het is soms wat zoeken naar de verschillende opties, maar de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Met de Xiaomi Mi Watch Lite kan je bijvoorbeeld ook je slaap- en stressniveau meten. Zo weet je onmiddellijk of je teveel slapeloze nachten hebt of het even kalmer aan moet doen. Andere interessante gegevens die de smartwatch met je deelt zijn weerinfo, barometer, kompas en een zaklamp. Verder kan je ook je muziek op je smartphone bedienen met de Mi Watch Lite. Je krijgt ook een melding wanneer je een oproept ontvangt, maar die kan je uiteraard niet beantwoorden aangezien er geen microfoon en luidspreker is geïntegreerd.