Zelf getest: Xiaomi Redmi Note 10 5G

Begin maart 2021 lanceerde Xiaomi een van de meest betaalbare 5G-smartphones op de markt: de Redmi Note 10 5G. Dit zonder concessies, want het toestel heeft één van de krachtigste processors van het moment, namelijk de MediaTek Dimensity 700 met een 7nm-manufacturing-node. Wij mochten de Xiaomi Redmi Note 10 5G die op Android draait zelf testen.

Handig design

Eerste indruk? De Redmi Note 10 5G ziet er goed uit en ligt stevig in de hand. Aurora Green, Chrome Silver, Graphite Gray en Nighttime Blue zijn de verkrijgbare kleuren. Het full HD scherm is met 6,5 inch relatief groot en met 190 gram is het gewicht van het toestel ideaal. Verdere specificaties: het scherm heeft een resolutie van 1080 x 2400 pixels, 90Hz-verversingssnelheid en is voorzien van Gorilla Glass 3. Leuke extra’s van de Redmi Note 10 5G zijn de vingerafdrukscanner die betrouwbaar is, maar vooral de infraroodsensor waarmee je zelfs je televisie kan bedienen.

48 megapixel camera

Tegenwoordig worden smartphones vaak geselecteerd volgens hun cameracapaciteiten. Bij de Xiaomi Redmi Note 10 5G is dat niet anders. Het toestel beschikt aan de voorkant over een selfiecamera van 8 megapixel en aan de achterkant drie camera’s: een 48 megapixel hoofdcamera, een 2 megapixel macrocamera en een 2 megapixel dieptesensor. Vooral de 48 megapixel hoofdcamera verdient extra aandacht. Bij standaard gebruik schiet je 12 megapixel foto’s van goede kwaliteit met prima kleuren en veel details.

Uitstekende processor

Xiaomi denkt toekomstgericht en voorziet de Redmi Note 10 nu al van 5G-ondersteuning. De MediaTek Dimensity 700-processor heeft een werkgeheugen van 4GB en presteert meer dan voldoende. Verder is het toestel voorzien van 64GB of 128GB opslag, maar verder uit te breiden met een micro-SD kaartje.

Straffe batterij

Over de accuduur hebben we het nog niet gehad. De Xiaomi Redmi Note 10 5G beschikt over een 5000 mAh-batterij waarmee je gemakkelijk een volledige dag weg kan. Bij matig gebruik kan je er zelfs twee dagen mee aan de slag. Voor het herladen van de accu kan je beroep doen op 18 Watt snelladen. Een half uur laden levert je 30% extra batterij op.