5 Stranden die je niet mag missen als je naar Zuid-Amerika reist

1. Spot walvissen en zeeschildpadden op Praia do Forte, Brazilië

Van juli tot november komen de majestueuze bultruggen vanuit het koude Antarctica naar de zuidkust van Bahia. Daarnaast kun je op het strand van Praia do Forto zeeschildpadden spotten die er hun eieren leggen, wat de plek tot de uitgelezen wildlife experience maakt. Praia do Forte ligt slechts op een uurtje rijden van de luchthaven van Salvador de Bahia, direct van het vliegtuig naar het strand langs de oceaan. Air Europa vliegt 3 keer per week naar Salvador de Bahia, retourticket vanaf € 720.

2. Show je surfkunsten op Mancora Beach, Peru

Mancora heeft volgens kenners de beste golven in Peru, waardoor het strand de ideale surfplek is. De verschillende hoogtes in golven maken deze plek ook ideaal voor beginners, surf’s up! Tip: Je kan met Air Europa dagelijks vanaf €845 voor een retourticket naar Lima vliegen, maar Mancora Beach lig dichtbij de grens met Ecuador, je raakt er dus ook vanuit Guayaquil (retourticket vanaf €837).

3. Relax op het lievelingsstrand van de sterren, José Ignacio, Uruguay

In het op één na kleinste land in Zuid-Amerika, Uruguay, vind je het vissersdorpje José Ignacio. Beroemdheden in de Tv- en fashionwereld komen hier graag paraderen en ontspannen. Onder andere Shakira en Rolling Stone Ronnie Wood brachten hier al hun vakantie door. Air Europa vliegt 4 keer per week naar Montevideo, vanaf €860 voor een retourticket.

4. Duiken in het kristalhelder water van Bahía dos Porcos, Brazilië

Bahía dos Porcos is een pittoresk strandje in het Marinho Nationaal Park. Je kan er geweldige trektochten maken en daarna in de schitterende natuurlijke zwembaden duiken en snorkelen om de kleurrijke vissen te spotten. Air Europa vliegt op dinsdag en vrijdag naar deze paradijselijke stranden, vanuit Brussel – via Madrid – naar Recife. Dit vanaf €720 voor een retourticket!

5. Op een onbewoond pareleiland in de Golf van Panama

De Pareleilanden-archipel bestaat uit meer dan 100 – veelal onbewoonde – eilanden. Je vindt hier zeker een onbewoond eiland dat aan jouw wensen voldoet. Neem er een kokosnoot bij en geniet van de ongerepte natuur. Vanaf 25 februari brengt een Boeing Dreamliner van Air Europa je 5 maal per week naar Panama voor €874 voor een retourticket.