Aankoop vastgoed in Spanje blijft stijgen

Belgen kopen steeds meer vastgoed in Spanje. Dat blijkt uit cijfers die vastgoedexpert Hip Estates kon inkijken. In het tweede kwartaal van dit jaar kochten 950 Belgen een woning of appartement in Spanje. Dat zijn er 7,5 procent meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

Spanje is en blijft het vakantieland bij uitstek bij Belgen. Dat bewijzen de cijfers over de aankopen van vastgoed in Spanje. In totaal kochten 950 Belgen een huis of appartement in Spanje tussen april en juni 2019. Dat zijn er 72 of 7,5 procent meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar en meer dan 10 aankopen per dag. Het aantal zit zo bijna terug op hoogte van september 2018 toen er 960 woningen verkocht werden per kwartaal.

Leen Vermeulen, vastgoedexperte bij Hip Estates: “We merken dat Belgen meer open staan voor een tweede verblijf in het buitenland. Door de lage rente en de betaalbare prijzen in Spanje is het ook veel haalbaarder geworden. Vanaf 140.000 euro kan je bij ons al een degelijk 2 slaapkamer nieuwbouwappartement aanschaffen. Er is dus voor ieder wel wat wils.”

België blijft goed vertegenwoordigd in de vastgoedlijsten in Spanje. Terwijl de totaalverkoop daalt, blijft België één van de weinige landen die wel nog positieve verkoopcijfers kan vastleggen. België staat dan ook op de zesde plaats als het aankomt op buitenlandse verkopen en is goed voor bijna 6 procent van alle buitenlandse verkopen.

Geliefd vakantieland

Dat Spanje zo geliefd is bij Belgen mag geen verrassing zijn. Door de rechtstreekse vluchten die bijna dagelijks vanop de verschillende luchthavens vertrekken, sta je na twee uur vliegen al op Spaanse bodem. Daarnaast blijven de Spaanse vastgoedprijzen ver onder die van België liggen. Ook het gezonde klimaat aan de Costa Blanca en de vele zonnige dagen zijn erg in trek bij onze landgenoten.

“We zien inderdaad steeds meer Belgen richting de Costa Blanca trekken voor het gezonde klimaat. De prijzen zijn er vaak ook betaalbaarder dan aan de Costa del Sol. Op een nieuwbouw villa betaal je aan de Costa Blanca al snel 25 procent minder. Dan is de rekening voor de meeste Belgen snel gemaakt.’, aldus Leen Vermeulen, vastgoedexperte bij Hip Estates.