Actief, maar toch ontspannen in Serles

Vanuit Mieders in het Stubai dal kan je de gondellift Serlesbahnen nemen richting het station Koppeneck. De omgeving van de 2717 meter hoge berg Serles is heel populair bij de inwoners van Innsbruck zowel in de zomer als in de winter. Wij bezoeken dit kleine stukje paradijs in de zomer.

Waterpret

Aangekomen in het station Koppeneck zien we meteen het Serlespark met zijn meren en waterspeelplaats voor kinderen. In deze schitterende omgeving kan je actief sporten, maar ook ontspannen. Wandelen, fietsen, skiën, sleeën, … Het is maar een kleine greep uit het aanbod van het Serlespark. Een korte wandeling van Koppeneck langs de Serlesmeren brengt ons naar het panoramaplatform Koppeneck. We krijgen een prachtig berglandschap te zien met een uitzicht van 360 graden. Eén van de meren kan trouwens worden overgestoken met een vlot en het ondiepe water nodigt kinderen uit om aan de oever te spelen. De waterspeelplaats bestaat eigenlijk uit een eenvoudig sluizensysteem met boomstammen. Ideaal voor de allerkleinsten.

Spectaculaire rodelbaan

Ook de innerlijke mens moet worden versterkt en we raden ten stelligste het Restaurant Koppeneck aan. Het ligt gelegen net boven het Serlespark en vlakbij et gondelstation. Vanop een prachtig terras heb je een spectaculair zicht op de bergen, meren en weiden. Ook de kindjes komen hier aan hun trekken want er is een kleine speeltuin en zelfs enkele kindertractors staan klaar. Om terug richting Mieders te gaan kan je opnieuw de gondellift Serlesbahnen nemen, maar veel leuker is de Serlesblitz, één van de snelste zomerrodelbanen. In veertig steile bochten en enkele spectaculaire afdelingen sta je even later opnieuw beneden in het dal. De zomerrodelbaan heeft een totale lengte van 2,8 km, overbrugt 640 meter hoogteverschil en haalt een maximale snelheid van 42km/u. Geschikt voor jong en oud!